20.06.2019  |  Branchenyt

Amazon siger farvel til FedEx og leaser 15 fragtfly

Som seneste skridt i Amazons øgede fokus på pakkelevering i luften, har selskabet indgået en aftale om leasing af yderligere 15 Boeing 737-800 lastfly. Det sker umiddelbart efter at FedEx meldte ud, at man ikke ville forny sin aftale om at levere luftfragt.

Amazon annoncerede tirsdag, at virksomheden nu vil øge sit fokus på selv at stå for hurtig levering af pakker til overkommelige priser. Derfor leaser selskabet yderligere 15 Boeing 737-800 lastfly af GE Capital Aviation Services (GECAS), som bliver tilføjet de fem fly fra GECAS, som man annoncerede tidligere i år. De nye fly vil indgå i Amazons flåde fra 2021.

Læs også: Amazon fortsætter med at booste luftfragten, på vej med 3PL

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Annonceringen kommer kort efter, at FedEx meddelte, at de ikke vil forlænge den hidtil gældende leveringsaftale med Amazon, hvilket tvinger onlinegiganten til at tænke i nye baner.

En del af løsningen bliver altså, at Amazon udvider sit fokus på Amazon Air, hvor de nye Boeing 737-800-fly vil flyve i USA fra Amazon Airs mere end 20 lufthavnslokationer.

“De nye fly giver Amazon Air yderligere kapacitet og bygger videre på investeringen i vores Prime Free One-Day-program. I 2021 vil Amazon Air have en portfolio på 70 fly, der flyver i vores luftnetværk”, siger vicepræsident for Worldwide Operations hos Amazon, Dave Clark.

Lancerede pakkelevering i 2016
Amazon Air lancerede i første omgang sin pakkeleveringsprogram i 2016. Med avancerede algoritmer og software, der bliver anvendt til planlægning af kapacitet og ruter, kan Amazon Air transportere hundredtusindvis af pakker hver dag. Det er GECAS tilfredse med at kunne bidrage til:

”Vi er glade for at kunne støtte Amazon Airs luftnetværk. Egenskaberne i 737-800-flyet vil styrke Amazons evne til at yde pålidelige og regionale leveringer til sine kunder i de kommende år”, siger vicepræsident i GECAS Cargo, Richard Greener.

Læs også: Starship-klon? Amazon klar med gaderobot til pakkelevering

Udover leasing af fly vil Amazon i år også åbne nye luftfaciliteter ved Fort Worth Alliance Airport, Wilmington Air Park og Chicago Rockford International Airport. Den nye hovedlufthub i Cincinnati/Northern Kentucky International Airport vil åbne i 2021.

- JMA

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere