11.12.2018  |  Branchenyt

Tidligere kamppilot tildelt Air Cargo-pris for sit arbejde hos Amazon Air

Sarah Rhoads er af Air Cargo World blevet tildelt hæderen som Air Cargo Executive of the Year 2018. Det begrundes både med hendes indsats som kamppilot i den amerikanske hær og som direktør for Amazon Air, som er vokset kraftigt siden hun overtog ledelsen.

”Jeg har altid villet tjene mit land, og jeg tænkte, at den sværeste ting at gøre var at lande på skibe om natten. Jeg var så privilegeret, at jeg fik lov til netop det”, fortæller den tidligere kamppilot, Sarah Rhoads.

Igennem hele sin opvækst drømte hun ikke om andet end at flyve hurtigt. Det fik hun lov til igennem sin karriere som pilot og flyveinstruktør i hæren, hvor hun blandt andet var udsendt til Irak og fløj en lang række missioner fra hangarskibe i den persiske golf.

Læs også: Sådan bliver Amazon ordrer pakket i fly

Selvom tiden i hæren nu er et overstået kapitel, så spiller hurtige fly stadig en stor rolle i Sarah Rhoads liv.

I dag er hun nemlig direktør for det hastigt voksende Amazon Air, der er gået fra nul fragtfly i marts 2016 til i dag at have 40. Det har nu fået Air Cargo World’s læsere og redaktører til at give Sarah Rhoads anerkendelsen som Air Cargo Executive of the Year 2018.

”Sarah er et fremragende valg. Hun har taget et enormt ansvar for en aggressiv forretningsplan, som hun sammen med sit team har udført til tiden”, siger adm. direktør og driftleder i samarbejdspartneren Atlas Air Worldwide, John Dietrich.

Siden Sarah Rhoads blev ansat hos Amazon Air i september 2017, har hun således stået i spidsen for virksomhedens eksplosive vækst.

Massiv vækst i 2018
Lige nu er Amazon Air således i gang med at opbygge sine egne fragtfaciliteter i Cincinnati/Northern Kentucky International Airport (CVG), der er adskilt fra den hub, som de lige nu samme sted deler med DHL. Med tiden kan det nye fragtcenter komme til at beskæftige 15.000 medarbejdere og håndtere op til 200 fragtfly om dagen.

Kigger man samlet på 2018, har Amazon Air tilføjet otte 767-fragtfly til sin flåde samt syv nye afgangsdestinationer, så de nu i alt kan flyve mellem 21 destinationer i USA.

“2018 har helt sikkert været et år med vækst for Amazon Air-programmet. Jeg er stolt af alt det arbejde, som mit team har gjort for at nå til dette punkt”, siger Sarah Rhoads til Air Cargo World.

Hun forklarer samtidig, at væksten er nødvendig, hvis selskabet skal kunne have kapacitet til at opfylde Amazons kundeløfter.

”Jeg synes, at vi har været meget metodiske i vores planlægning, og derfor vil jeg heller ikke sige, at vi er blevet specielt overraskede over noget. Vi har været i stand til at fastholde stabiliteten igennem et år, hvor vi samtidig har oplevet en forholdsvis hurtig vækst”, forklarer Sarah Rhoads.

Læs også: Amazon vil automatisere tøjproduktionen

Det er netop dette, som hun nu bliver belønnet for af Air Cargo World.

”Hun er meget passioneret, og derfor fortjener hun også denne prestigefyldte hæder. Jeg er ekstremt stolt, men langt fra overrasket, over, at Sarah er blevet valgt som årets Air Cargo Executive”, siger vicepræsident i Amazon Transportation Services, Dave Bozeman, ifølge Air Cargo World.

- JMA

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere