25.04.2017  |  Sourcing

Amazon vil automatisere tøjproduktionen

Amazon er klar med et nyt patent, og denne gang handler det om at fremstille tøj til hele verden.

Hvis e-handelsgiganten Amazons nyeste patent bliver til virkelighed, vil det sende rystelser gennem luftfragtindustrien, skriver mediet Air Cargo World.

Læs også: Amazon fortsætter patentindsamling

Patentplanerne handler denne gang hverken om at fragte varer i luften eller under jorden, men tværtimod om at lokalisere produktion og fremstilling, hvilket vil eliminere en stor del af den forsyningskæde, der normalt er i spil.

Produktions-setup’et i Amazons patent drejer sig om fremstilling af tøj, hvilket på mange måder lyder mere nede på jorden end et flyvende lager.

Fleksibel produktion
Patentet beskriver et system, der indebærer computere, tekstilprintere, skæreblade, et samlebånd og kameraer så kunder kan komme med feedback. Systemet tager udgangspunkt i 3D-printning, og skal tage ordrer fra hele verden. På den måde kan produktionen koordineres og fremstillingen skaleres op.

Amazons patent lægger op til en fleksibel produktion, hvor kundernes ændrede ønsker hurtigt kan integreres og samtidig behøver produktionen ikke at foregå i lande, hvor arbejdskraften er billig, hvilket kan spare en del tid i leverandørkæden.

Læs også: Rapport: Tekstilproduktion i Myanmar langt fra fair

Læs mere om det næsten fuldautomatiske tøjproduktionssystem her.

-CHM

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere