15.05.2018  |  Lager & distribution

Sådan bliver Amazons ordrer pakket i fly

Pakningen inden Amazons Prime Air fly forlader jorden er en omfattende proces, der indebærer en del planlægning, samarbejde og udførelse for at opfylde en to-dages leveringsløftet til Prime-medlemmerne. I en ny video viser Amazon lidt af, hvordan det foregår.

Når Amazon fragter pakker til sine Prime-medlemmer med sit eget, dedikerede cargo-flyselskab, Amazon Prime Air, er det et større maskineri, der er i sving. Mængderne er store, men hvordan det egentlig foregår, har hidtil været om ikke et mysterie, så i hvert fald ikke kendt i detaljer.

Læs også: Amazon sætter 40 fragtfly i luften

Det har Amazon dog selv valgt at ændre på med offentliggørelsen af nedenstående video, der løfter lidt af sløret for den omfattende proces, der går i gang, når en Prime-kunde bestiller noget på selskabets site.

 1. Amazon-lastbil ankommer til lufthavnen 
  Først ankommer en af Amazons lastvogne til lufthavnen med mere end 2.000 Amazon-pakker – hver boks er en del af Prime-medlemmernes ordrer.
 2. Pakkerne sorteres 
  Inden for få minutter bliver kasserne aflastet og sorteret til en sikker udrejse.
 3. Pakker containere 
  Pakkerne bliver derefter placeret i specielle metalcontainere, også kaldet Unit Load Devices (ULD’er), der er designet til at maksimere plads, og som passer præcist ind i Prime Air flyet. Hver ULD kan indeholde hundredvis af pakker.
 4. Laster flyet 
  De sølvgrå containere bliver så kørt ud til flyet og lastet via en lift, som løfter dem til lastrummet. Derefter bliver de skubbet på plads på flyet og fastsikret. Hver Amazon Prime Air-fly kan indeholde mindst 30 containere.
 5. På vej til kunden
  Pakken er nu på vej til kundernes dørtrin. Og hele processen tager kun et par timer i alt.

-JJK

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere