23.03.2017  |  Lager & distribution

Amazon samarbejder med DHL i amerikansk hub

Allerede i maj starter Amazon med at sende fly til sin endnu ikke byggede hub i Cincinnati. Det er muligt gennem et samarbejde med DHL America, der lader netgiganten bruge sine faciliteter til bl.a. aflæsning og sortering.

Som tidligere omtalt her på SCM.dk, så har Amazon tænkt sig at investere et milliardbeløb i sin egen lufthavnshub i staten Kentucky i det østlige USA. Det er Amazons Prime Air-fly, der skal bruge terminalen til at tilgodese onlinemastodontens mange VIP-medlemmers krav om hurtig og pålidelig levering.

Læs også: Amazon sætter 40 fragtfly i luften

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Tidsrammen for opførelsen og ibrugtagningen af den nye hub er endnu ikke meldt offentligt ud. Til gengæld er det for nylig kommet frem, at Amazon allerede vil begynde at betjene Cincinnati/Northern Kentucky Airport (CVG), som lufthavnen hedder, allerede i maj i år, skriver Cargo Facts.

Til den tid er byggeriet af Amazons egne faciliteter formentlig ikke engang gået i jorden, og derfor affødte udmeldingen spekulationer om, hvordan det vil kunne lade sig gøre. En af de hypoteser, der har vundet størst indpas, drejer sig om et samarbejde mellem Amazon og DHL America, og netop den teori har Amazon nu bekræftet.

”Vi ser frem til, at de først Amazon-fly dukker op i CVG dette forår, og til at arbejde sammen DHL for at understøtte vores fragtoperationer”, siger Amazon til Cargo Facts, og blåstempler dermed den udtalelse, DHL tidligere har givet til lokalmediet The Lane Report.

”DHL kan bekræfte at vi har indgået en kontrakt om at levere en række services til Amazon [i CVG], herunder sortering og ground handling til Amazons luftnetværk. Vi ser frem til at levere yderligere støtte til denne globale kunde”, siger media relations director for DHL i the Americas Bea Garcia.

DHL håndterer i omegnen af 50 fragtfly fra uden for USA hver nat i CVG, og derfor regner man med, at Amazon til at starte med vil låne DHLs faciliteter i dagtimerne, hvilket Amazon dog ikke har kommenteret. Ligeledes er det heller ikke klart, om de to giganter vil samarbejde om internationale forsendelser.

Læs også: Dansk fragtfirma vil konkurrere med Amazon og eBay

DHL beskæftiger pt. 2.400 mennesker i CVG, og har planer om at ansætte yderligere 900 i den kommende tid, hvoraf nogle skal håndtere pakker for Amazon. Onlinekolossens egen investering ventes at skabe op mod 2.700 arbejdspladser.

-AK

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere