Fly

Lager & distribution

SAS Cargo-direktør: Flyfragt skal sikre krisetidens livsvigtige forsyninger

Luftfragt er uundværlig til at transportere livsvigtig medicin og udstyr i kampen mod coronavirus, bl.a. i Skandinavien, og derfor bør restriktioner og afgifter midlertidigt fjernes, skriver direktør for SAS Cargo, Leif Rasmussen, i en klumme sammen med svenske Transportföretagen.

Lager & distribution

DHL-VP om investering i CPH: Det var på tide

Ifølge DHL Express’ vicepræsident for globale netværk, Travis Cobb, burde selskabet have investeret i opgraderingen af sin hub i Københavns lufthavn for fem-seks år siden. Når hubben åbner om små tre år, skal de seneste års store vækst indhentes.

Innovation

Kinesiske muligheder for bæredygtig mobilitet

En ny rapport identificerer en række områder, hvor Europa og Kina kan lære af hinanden og samarbejde for at skabe mere bæredygtighed i transportsektoren. Deleøkonomi, elbilskvoter, grønne fly og jernbane er blandt inspirationspunkterne.

Innovation

SAS vil gøre mistet bagage til en myte

En ny type chip skal forhindre SAS’ passagerer i at ankomme kuffertløse til rejsedestinationen.

Lager & distribution

Amazon vil lease 20 Boing fragtfly

Internetfirmaet Amazon er i forhandlinger med Boing om leasing af 20 fragtfly. Det sker for at undgå forsinkelser fra andre fragtfirmaer, lyder det fra en analytiker.

Indhold fra partner

Strategi & ledelse

Fremtidens brændstoffer skal være grønne – men hvordan?

El, biogas, brint, electrofuels, brændselsceller og batterier. Transportsektoren er ved at omstille sig til en grønnere fremtid, men hvad der egentlig skal drive de forskellige fartøjer på sigt, bliver heftigt debatteret. Økonomien er – selvfølgelig – afgørende, lød det på DI-konference om emnet.

Branchenyt

Amazon siger farvel til FedEx og leaser 15 fragtfly

Som seneste skridt i Amazons øgede fokus på pakkelevering i luften, har selskabet indgået en aftale om leasing af yderligere 15 Boeing 737-800 lastfly. Det sker umiddelbart efter at FedEx meldte ud, at man ikke ville forny sin aftale om at levere luftfragt.

Branchenyt

Succesfuld test af verdens største luftfartøj

I sidste uge havde verdens største fly, Airlander 10, en vellykket flyvning på 180 minutter. Dermed er flyet et skridt tættere på at kunne fragte både passagerer og gods.

Branchenyt

Amazon sætter 40 fragtfly i luften

For at sikre hurtig levering bringer e-handelsgiganten Amazon nu 40 lejede fragtfly på banen.

Sourcing

Terma indgår stor aftale med Boeing

Danske Terma har landet en stor aftale med Boeing, der omfatter leveringer til både civile fly og kamphelikoptere.

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere