08.08.2016  |  Branchenyt

Amazon sætter 40 fragtfly i luften

For at sikre hurtig levering bringer e-handelsgiganten Amazon nu 40 lejede fragtfly på banen.

Under det årlige Seafair Air Show Parade den 5. august i den amerikanske by Seattle sendte Amazon sit første fragtfly i luften. Til stede under paraden var en lang række borgere og Amazon-ansatte.

Flyet er ét af i alt 40 Boeing 767-300-fragtfly, som Amazon har lejet af flyselskabet Atlas Air og transportvirksomheden Air Transport Services Group. De nye fragtfly er til gavn for Amazons mange Prime-medlemmer – det vil sige medlemmer, som for 99 dollar om året har adgang til film, musik, e-bøger, gratis fragt og meget andet hos e-handelsgiganten.

Læs også: Amazon på vej mod udvidet dronetest i Storbritannien

”Ved at igangsætte et netværk for lufttransport udvider vi vores evne til at sikre hurtig levering for vores Prime-medlemmer i mange år frem”, fortæller Dave Clark, som er senior vice president for Amazons aktiviteter på verdensplan.

Tunge logistikinvesteringer
Det nye fragtfly, som blev præsenteret under paraden, går under navnet Amazon One, og som en hyldest til Amazons Prime-medlemmer er registreringsnummeret på flyets haleror et primtal (prime number).

Som scm.dk tidligere har kunnet berette om, investerer Amazon tungt på logistikområdet i øjeblikket (læs mere her).

I løbet af det seneste år har firmaet lanceret flere initiativer, som skal sikre gode leveringshastigheder og god SCM-kapacitet til kunderne – herunder kommer app’en Amazon Flex, som giver forbrugerne mulighed for at tilmelde sig og drage nytte af flere fordele.

Amazon har 123 fulfillment-centre i hele verden, og det er planen, at virksomheden vil udvide med yderligere 21 alene i 2016.

- KLZ

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere