10.08.2022  |  Lager & distribution

Ny flyrute sikrer hurtig fragtadgang til nordamerikansk marked

Nordamerika er det andet største marked for luftfragt i Billund Lufthavn, og nu har Virgin Atlantic Cargo åbnet op med en one stop forbindelse via London Heathrow dertil. Ruten skærer potentielt flere dage af transittiden for det fragtede gods, og det er muligt at få luftfragt med tre gange i ugen.

Billund Lufthavn har i mange år været stærke på luftfragt, men inden for de seneste par år er der blevet skruet op for fokusset på den kommercielle udvikling af luftfragt. Siden ansættelsen af en ruteudvikler på luftfragt i 2020 og senest en udviklingsdirektør er der for alvor kommet skub i udviklingen.

I sidste uge landede Virgin Atlantic Cargo for første gang i Billund Lufthavn, og nu er der tre ugentlige rotationer fra Billund Lufthavn til deres store netværk i London Heathrow, der især er attraktivt for dansk industri, til Nordamerika – Billund Lufthavns andet største luftfragtsmarked.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

”Der er blus i udviklingen af Billund Airport City, og det belyser Virgins tilstedeværelse også nu. Vi har afsat ekstra kræfter til at udvikle, og det betaler sig. Vi bød i går velkommen til Virgin Atlantic Cargo, som kommer til at spille en central rolle for de virksomheder i Danmark, der eksporterer og importerer fra Nordamerika”, fastslår Jan Hessellund, adm. direktør i Billund Lufthavn, og fortsætter:

Læs også: Boomende e-handel får Bring til at flytte ind på Aalborg havn

”Virgin Atlantic Cargo er det andet største selskab i London Heathrow, hvor de har et stort netværk til hele verden, men primært til Nordamerika, og det er klart vores andet største marked. Med luftfragt på Virgin kan virksomhederne potentielt skære 2-3 dage af transittiden i forhold til. at køre fragten af sted herfra på lastbiler. Og det må være attraktivt for mange”.

Steve Buckerfield, som er Head of Cargo Sales hos Virgin Atlantic Cargo, sætter også nogle ord på, hvorfor de tre ugentlige rotationer i Billund Lufthavn bliver en succes:

”Vi synes, at luftfragtmarkedet i Danmark har nogle store muligheder, da vi ved, at der er stor efterspørgsel til USA fra Danmark. Vores fly fra Billund vil forbinde med Heathrow-afgange næste dag, hvilket giver 48 til 72 timers transittider overalt i vores netværk. Den nye service er mindst én dag hurtigere end at trucke til nordeuropæiske lufthavne. Så vi synes, at det er en god mulighed for danske afsendere, der leder efter hurtigere luftfragtstjenester til og fra USA”.

- KCP

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere