AI kan ikke fylde alle hullerne – endnu

Der er mange forventninger til kunstig intelligens, og også en del urealistiske, men teknologien rummer store muligheder for de virksomheder, der har styr på deres data, mener IFS’ AI-chef Bob de Caux, der ikke vil male skræmmebilleder omkring software-selvbevidsthed.

Bob de Caux forklarede også om kunstig intelligens på årets Influencer Track. Foto: Anders Kampmann.

29.10.2019

Anders Kampmann, SCM.dk

Fra sin position bygger Bob de Caux videre på det arbejde, kollegaen Bas de Vos og hans team laver i udviklingsenheden IFS Labs, men ”uden samme license to fail”, som han påpeger, med henvisning til Labs’ tilladelse til at fejle (en gang i mellem).

Med teknologier som ovennævnte og eksempelvis deep neural networks på arbejdsbordet er det ganske komplicerede sager, de Caux og hans folk behandler, men med stort potentiale i kikkerten. Det gælder fx på områder som selvkørende biler og intern transport på fabrikker, som bl.a. IFS-kunden Cheer Pack arbejder med.

”Casen med Cheer Pack samler fint op på Bas’ arbejde og viser hvordan der er muligheder for softwarevirksomheder som os i hele forsyningskæden. I dette tilfælde lader vi ERP-systemet styre robotterne, og det er noget, der kræver et vist digitalt niveau, og et commitment til arbejdet”, forklarede Bob de Caux.

Selvbevidsthed er et stykke væk
Det digitale niveau indebærer først og fremmest at virksomhederne skal have styr på deres egne data, hvilket flere og flere fabrikanter ifølge de Caux da også er ved at få. Mangler den indsigt i regnestykket, kan det nemt give problemer, understregede han.

”Det er afgørende at forstå det datalandskab, man er en del af, og at man ikke kan favne det hele på den samme platform. På den konto er der også nogle urealistiske forventninger til, hvad data og AI kan. Kunstig intelligens kan ikke fylde alle hullerne, endnu i hvert fald”, som Bob de Caux sagde.

Når det gælder om at opfylde de forventninger, der indtil videre ikke har helt hold i virkeligheden, pegede de Caux på, at et koncept som artificial general intelligence, altså en kunstig intelligens, der på alle parametre er helt på højde med et menneske, stadig er ”et par paradigmeskifter væk”.

Af samme årsag maner han også til besindighed, når det kommer til de mulige trusler fra selvbevidst AI, som SCM.dk også har snakket med Christian Pedersen omkring.

Læs også: DSV bygger stort lager på Sjælland og bruger machine learning mod forsinkelser

”Der er helt sikkert en fantastisk udvikling i gang omkring fx machine learning, hvor aktører som Amazon holder øje og er klar til at opkøbe de bedste, og kontrolleret selvlæring foregår rundt omkring, så jeg mener da bestemt, at det er godt at være opmærksom på trusselsbilledet, men jeg vil ikke male skræmmebilleder”, lød det fra Bob de Caux.

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

3 centrale trin til ESG i din materialehåndtering

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

19.04.2024SCM.dk

4 dages arbejdsuge understøtter medarbejdertrivsel

19.04.2024SCM.dk

I skal indberette emballage inden den 31. august

12.04.2024SCM.dk

Alt for få virksomheder kan håndtere cyberangreb

08.04.2024SCM.dk

Forskere efterlyser bæredygtig og ansvarlig AI-udvikling

02.04.2024TrueCommerce

Sponseret

Nyt om elektronisk fakturering i Belgien

26.03.2024SCM.dk

Cybersikkerhed fylder arbejdslivet for mange

26.03.2024TrueCommerce

Sponseret

Elektronisk fakturering i Tyskland

25.03.2024SCM.dk

Pallerobot revolutionerer pallehåndtering med kunstig intelligens

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle