AI kan ikke fylde alle hullerne – endnu

Der er mange forventninger til kunstig intelligens, og også en del urealistiske, men teknologien rummer store muligheder for de virksomheder, der har styr på deres data, mener IFS’ AI-chef Bob de Caux, der ikke vil male skræmmebilleder omkring software-selvbevidsthed.

Bob de Caux forklarede også om kunstig intelligens på årets Influencer Track. Foto: Anders Kampmann.

29.10.2019

Anders Kampmann, SCM.dk

Fra sin position bygger Bob de Caux videre på det arbejde, kollegaen Bas de Vos og hans team laver i udviklingsenheden IFS Labs, men ”uden samme license to fail”, som han påpeger, med henvisning til Labs’ tilladelse til at fejle (en gang i mellem).

Med teknologier som ovennævnte og eksempelvis deep neural networks på arbejdsbordet er det ganske komplicerede sager, de Caux og hans folk behandler, men med stort potentiale i kikkerten. Det gælder fx på områder som selvkørende biler og intern transport på fabrikker, som bl.a. IFS-kunden Cheer Pack arbejder med.

”Casen med Cheer Pack samler fint op på Bas’ arbejde og viser hvordan der er muligheder for softwarevirksomheder som os i hele forsyningskæden. I dette tilfælde lader vi ERP-systemet styre robotterne, og det er noget, der kræver et vist digitalt niveau, og et commitment til arbejdet”, forklarede Bob de Caux.

Selvbevidsthed er et stykke væk
Det digitale niveau indebærer først og fremmest at virksomhederne skal have styr på deres egne data, hvilket flere og flere fabrikanter ifølge de Caux da også er ved at få. Mangler den indsigt i regnestykket, kan det nemt give problemer, understregede han.

”Det er afgørende at forstå det datalandskab, man er en del af, og at man ikke kan favne det hele på den samme platform. På den konto er der også nogle urealistiske forventninger til, hvad data og AI kan. Kunstig intelligens kan ikke fylde alle hullerne, endnu i hvert fald”, som Bob de Caux sagde.

Når det gælder om at opfylde de forventninger, der indtil videre ikke har helt hold i virkeligheden, pegede de Caux på, at et koncept som artificial general intelligence, altså en kunstig intelligens, der på alle parametre er helt på højde med et menneske, stadig er ”et par paradigmeskifter væk”.

Af samme årsag maner han også til besindighed, når det kommer til de mulige trusler fra selvbevidst AI, som SCM.dk også har snakket med Christian Pedersen omkring.

Læs også: DSV bygger stort lager på Sjælland og bruger machine learning mod forsinkelser

”Der er helt sikkert en fantastisk udvikling i gang omkring fx machine learning, hvor aktører som Amazon holder øje og er klar til at opkøbe de bedste, og kontrolleret selvlæring foregår rundt omkring, så jeg mener da bestemt, at det er godt at være opmærksom på trusselsbilledet, men jeg vil ikke male skræmmebilleder”, lød det fra Bob de Caux.

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Sådan bliver din SMV resilient i 2025

DACHSER Intelligent Logistics

Sponseret

Fremtidens terminal har 470 scannere

Relateret indhold

22.11.2024SCM.dk

Nordiske virksomheder har 23 milliarder euro bundet i overflødige lagre

21.11.2024SCM.dk

På vej mod mest profitable år siden covid-krisen

20.11.2024AGR

Sponseret

Er dit ERP nok til lagerstyring? Sådan lukker AGR hullerne i forsyningskæden

20.11.2024Columbus

Sponseret

IAMs vigtige rolle i Nuudays digitale transformation

19.11.2024SCM.dk

EU vil styrke cybersikkerheden med nye sikkerhedskrav

19.11.2024SCM.dk

Fremtiden vil byde på store investeringer i cybersikkerhed med AI som livredder

19.11.2024Columbus

Sponseret

ATP om indkøb af IAM-løsninger: ”Skab dialog med leverandører og undgå impulskøb”

19.11.2024SCM.dk

Indspark: I praksis er AI langt fra de sci-fi-scenarier, der dominerer mediebilledet

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Supply Chain Management (SCM)

Få kompetencer til at designe og lede effektive produktions- og forsyningskæder, også kaldet supply chains, som er en forudsætning for virksomhedens konkurrenceevne.

Dato

31.10.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bureau Veritas
Kursus
CSRD-rapportering

EU’s Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) er en game changer for bæredygtighedsrapportering, da det blandt andet fastsætter ensartede metoder og måleenheder for virksomheders rapportering af miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige aspekter (ESG).

Dato

07.11.2024

Sted

Oldenborggade 25-31, 7000 Fredericia

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation
Konference
Sådan bliver din SMV resilient i 2025

Deltag i denne konference og få indsigt i de udfordringer og muligheder, der bliver vilkårene for danske SMV’er som din i 2025.

Dato

28.11.2024

Tid

09:00

Sted

Aarhus

Bureau Veritas
Webinar
Webinar: Miljømærkninger

I dag findes der et væld af miljømærker, men hvad er deres egentlige værdi, og hvordan vælger man det rette miljømærke for sin virksomhed? Dette webinar vil tage udgangspunkt i ESG-principperne (Environmental, Social, Governance) og undersøge, hvordan miljømærker kan bidrage til at dokumentere jeres indsats på disse tre områder.

Dato

28.11.2024

Tid

10:00

Sted

Online

Bureau Veritas
Webinar
Webinar: ISO 27001 & ISO 27701 certificering

Lær om fordelene ved en ISO 27001 certificering

Dato

29.11.2024

Tid

10:30

Sted

Online

Bureau Veritas
Webinar
Webinar: Learn about AQAP2110 Standards and their requirements

Did you know that suppliers of products and services to the NATO Member Countries Defence Acquisition and Logistics Organizations often must meet relevant NATO quality standards outlined in the AQAP - Allied Quality Assurance Publications?

Dato

11.12.2024

Tid

13:00

Sted

Online