Kunstig intelligens i drift tjener hurtigt sig selv hjem

Amerikanske Cheer Pack har investeret i otte MiR-robotter, der styret af kunstig intelligens og IFS’ ERP-system flytter rundt på paller i selskabets produktionsområder. Satsningen har allerede tjent sig selv hjem og er den type use case, der er nødvendig for at lykkes med AI.

Bob de Caux på scenen i Boston sammen med en af Cheer Packs MiR-robotter. Foto: Anders Kampmann.

11.10.2019

Anders Kampmann, SCM.dk

Det gjorde virksomheden, der primært laver små pouches til eksempelvis babymad, ved at fremvise en af sine seneste investeringer, når det gælder intern transport og materialehåndtering. Cheer Pack har således for nylig indkøbt otte transportrobotter fra danske MiR til at flytte rundt på bure og beholdere med materialer og produkter i sin produktion, og der har været en hurtig succes.

Cheer Pack havde to af sine MiR-robotter med til konferencen. I baggrunden til højre ses IT-chef Alex Ivkovic. Foto: Anders Kampmann.

”Vores investering lød på omkring 500.000 dollars (ca. 3,4 mio. kr., red.) og den har allerede sparet os for i omegnen af $1,5 mio., så det er en rigtig god historie. Besparelserne er ikke realiseret gennem fyringer, men ved at vi kan flytte folk fra de kedelige opgaver med at skubbe rundt på ting og over til nogle langt mere værdiskabende opgaver”, forklarede IT-chef Alex Ivkovic.

Derudover sparer robotterne tid ved dels at eliminere fejl, og dels at køre uafbrudt. Hver enkelt enhed kan således køre omkring 10 timer eller ca. 15 km på en opladning, inden den automatisk sætter sig selv til opladning. De otte enheder fungerer som en sværm, hvilket vi sige, at de andre helt uden menneskelig indblanding tager over, når en ’kollega’ holder ladepause.

Kræver stærkt datagrundlag og en ordentlig use case
Grundlaget for de otte robotter er kunstig intelligens, og som noget nyt bliver de styret af IFS’ ERP-system, der på den måde føjer en ny funktion til porteføljen og samtidig giver producenter som Cheer Pack et endnu bedre overblik over sin drift og lagerbeholdning af materialer og færdige produkter.

På den måde udgør de et godt eksempel på den type konkrete use cases, der er nødvendige for at AI kan gøre en reel (positiv) forskel for en virksomhed. Det forklarer Bob de Caux, der er VP for netop AI og robotautomatisering for IFS.

”Man skal gøre sig klart, at kunstig intelligens ikke løser alle problemer. Det er en teknologi, der kræver et stærkt datagrundlag og en ordentlig use case for at gøre gavn og ikke bare tilføje unødvendig kompleksitet”, fortæller han SCM.dk.

Læs også: Bilindustrien automatiserer produktionen med mobile danske robotter

Fra IFS’ side har man af samme årsag en ambition om at gøre både AI og den relaterede teknologi machine learning mere forståelig (explainable) for ikke mindst sine egne (og potentielle nye) kunder. Det kan du læse mere om i det større interview med Bob de Caux, der kommer på nærværende site inden længe.

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Sådan bliver din SMV resilient i 2025

DACHSER Intelligent Logistics

Sponseret

Fremtidens terminal har 470 scannere

Relateret indhold

22.11.2024SCM.dk

Nordiske virksomheder har 23 milliarder euro bundet i overflødige lagre

21.11.2024SCM.dk

På vej mod mest profitable år siden covid-krisen

20.11.2024Bureau Veritas

Sponseret

Webinar: Learn about AQAP2110 Standards and their requirements

15.11.2024SCM.dk

Danmark og Holland indgår tæt samarbejde om VE og brintproduktion

14.11.2024SCM.dk

Ny rapport: Arbejdsvilkår overskrider firmas eget kodeks

11.11.2024SCM.dk

Ny virksomhedstype vil lukke huller i cirkulær økonomi

11.11.2024SCM.dk

Millionbøde til bilproducent for greenwashing i Danmark

07.11.2024Bureau Veritas

Sponseret

Webinar: ISO 27001 & ISO 27701 certificering

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Supply Chain Management (SCM)

Få kompetencer til at designe og lede effektive produktions- og forsyningskæder, også kaldet supply chains, som er en forudsætning for virksomhedens konkurrenceevne.

Dato

31.10.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bureau Veritas
Kursus
CSRD-rapportering

EU’s Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) er en game changer for bæredygtighedsrapportering, da det blandt andet fastsætter ensartede metoder og måleenheder for virksomheders rapportering af miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige aspekter (ESG).

Dato

07.11.2024

Sted

Oldenborggade 25-31, 7000 Fredericia

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation
Konference
Sådan bliver din SMV resilient i 2025

Deltag i denne konference og få indsigt i de udfordringer og muligheder, der bliver vilkårene for danske SMV’er som din i 2025.

Dato

28.11.2024

Tid

09:00

Sted

Aarhus

Bureau Veritas
Webinar
Webinar: Miljømærkninger

I dag findes der et væld af miljømærker, men hvad er deres egentlige værdi, og hvordan vælger man det rette miljømærke for sin virksomhed? Dette webinar vil tage udgangspunkt i ESG-principperne (Environmental, Social, Governance) og undersøge, hvordan miljømærker kan bidrage til at dokumentere jeres indsats på disse tre områder.

Dato

28.11.2024

Tid

10:00

Sted

Online

Bureau Veritas
Webinar
Webinar: ISO 27001 & ISO 27701 certificering

Lær om fordelene ved en ISO 27001 certificering

Dato

29.11.2024

Tid

10:30

Sted

Online

Bureau Veritas
Webinar
Webinar: Learn about AQAP2110 Standards and their requirements

Did you know that suppliers of products and services to the NATO Member Countries Defence Acquisition and Logistics Organizations often must meet relevant NATO quality standards outlined in the AQAP - Allied Quality Assurance Publications?

Dato

11.12.2024

Tid

13:00

Sted

Online