Kunstig intelligens i drift tjener hurtigt sig selv hjem
Amerikanske Cheer Pack har investeret i otte MiR-robotter, der styret af kunstig intelligens og IFS’ ERP-system flytter rundt på paller i selskabets produktionsområder. Satsningen har allerede tjent sig selv hjem og er den type use case, der er nødvendig for at lykkes med AI.
Emballageproducenten Cheer Pack bor i West Bridgewater, kun godt en halv times tid på landevejen syd for Boston, hvor IFS i denne uge afholdte 2019-udgaven af sin World Conference, som SCM.dk deltog i. Derfor var det helt oplagt for selskabet, der er kunde hos netop IFS, at vise flaget til den store event.
Læs også: ”Vi skal ikke være ERP-selskabet, der bliver hacket!”
Det gjorde virksomheden, der primært laver små pouches til eksempelvis babymad, ved at fremvise en af sine seneste investeringer, når det gælder intern transport og materialehåndtering. Cheer Pack har således for nylig indkøbt otte transportrobotter fra danske MiR til at flytte rundt på bure og beholdere med materialer og produkter i sin produktion, og der har været en hurtig succes.
”Vores investering lød på omkring 500.000 dollars (ca. 3,4 mio. kr., red.) og den har allerede sparet os for i omegnen af $1,5 mio., så det er en rigtig god historie. Besparelserne er ikke realiseret gennem fyringer, men ved at vi kan flytte folk fra de kedelige opgaver med at skubbe rundt på ting og over til nogle langt mere værdiskabende opgaver”, forklarede IT-chef Alex Ivkovic.
Derudover sparer robotterne tid ved dels at eliminere fejl, og dels at køre uafbrudt. Hver enkelt enhed kan således køre omkring 10 timer eller ca. 15 km på en opladning, inden den automatisk sætter sig selv til opladning. De otte enheder fungerer som en sværm, hvilket vi sige, at de andre helt uden menneskelig indblanding tager over, når en ’kollega’ holder ladepause.
Kræver stærkt datagrundlag og en ordentlig use case
Grundlaget for de otte robotter er kunstig intelligens, og som noget nyt bliver de styret af IFS’ ERP-system, der på den måde føjer en ny funktion til porteføljen og samtidig giver producenter som Cheer Pack et endnu bedre overblik over sin drift og lagerbeholdning af materialer og færdige produkter.
På den måde udgør de et godt eksempel på den type konkrete use cases, der er nødvendige for at AI kan gøre en reel (positiv) forskel for en virksomhed. Det forklarer Bob de Caux, der er VP for netop AI og robotautomatisering for IFS.
”Man skal gøre sig klart, at kunstig intelligens ikke løser alle problemer. Det er en teknologi, der kræver et stærkt datagrundlag og en ordentlig use case for at gøre gavn og ikke bare tilføje unødvendig kompleksitet”, fortæller han SCM.dk.
Læs også: Bilindustrien automatiserer produktionen med mobile danske robotter
Fra IFS’ side har man af samme årsag en ambition om at gøre både AI og den relaterede teknologi machine learning mere forståelig (explainable) for ikke mindst sine egne (og potentielle nye) kunder. Det kan du læse mere om i det større interview med Bob de Caux, der kommer på nærværende site inden længe.