Aalborg Universitet

Branchenyt

Ruteoptimering og mindre C02-udledning

Kan det lyde meget bedre?

Indhold fra partner

Innovation

Dansk indendørs-drone trækker opmærksomhed fra udlandet

Forskere fra Aalborg Universitet er gået sammen med tre virksomheder for at udvikle og teste en indendørs drone til brug i større lager- og produktionshaller. Flere udenlandske virksomheder har allerede vist interesse i den flyvende hjælper.

Sourcing

Category management kan transformere indkøb til sourcing

Der er ifølge forsker stort behov for at professionalisere indkøbskompetencen i danske virksomheder. Det bedste og væsentligste virkemiddel er category management, og målet er at skabe en sourcing excellence kompetence. Læs her om hvad det er for en størrelse.

Lager & distribution

Luftrensning mod madspild i forsyningskæden

Et treårigt forskningsprojekt skal hindre spild af mad og blomster på grund af dårlig luftstyring i løbet af produktion, fragt, lagring og salg. Spildet løber årligt op i tre mia. kr.

Lager & distribution

Revenue management kan forbedre bundlinjen markant

Fly- og hotelindustrien har brugt det i årtier, men der er også store muligheder for visse aktører inden for logistik og transport. Revenue management hedder disciplinen, og lige nu er containershipping ved at tage det til sig.

Produktion

Lærenemme robotter er fremtidens kolleger

Små robotter skal lære at overtage opgaver, som det hidtil ikke har givet mening at automatisere. Udfordringen indgår i et forskningsprojekt med formålet om at gøre robotter tilgængelige for små og mellemstore virksomheder uden egne eksperter.

Branchenyt

Case: TIAGo robotter til Aalborg Universitet

Universitetets nye kandidatuddannelse i Robotics, er en civilingeniøruddannelse rettet mod bachelorer, som er interesseret i robotprogrammering, reguleringssystemer og software.

Indhold fra partner

Sourcing

Indspark: Sourcing skal erstatte indkøb

Produktion

Robotter i forskningsprojekt om fremtidens fabrik

Aalborg Universitet bygger til sommer en fabriksproduktion i fuld skala, som skal bruges til forskning. Danske logistikrobotter bliver en central del af projektet.

Branchenyt

Samarbejde styrker konkurrenceevnen

Mange virksomheder samarbejder allerede med kunder og andre virksomheder, når det handler om leverancer. Og det bliver kun et vigtigere værktøj, hvis kunkurrenceevnen skal forbedres, viser ny rapport.

Produktion

Dansk projekt udvikler indendørs-droner

Et dansk projekt er gået i kast med at videreudvikle drone-teknologien, så dronerne kan flyve sikkert indendørs.

Indhold fra partner

Innovation

10 gode råd om at implementere process excellence

Business Process Excellence (BPEX) er livsvigtigt for alle typer organisationer, men hvordan skal man gribe det an? Her følger 10 anbefalinger til nybegynderen og 10 anbefalinger til den mere øvede.

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere