16.09.2019  |  Lager & distribution

Underskudsramte Uber vil investere millioner i Uber Freight

Transportvirksomheden Uber mister flere milliarder dollars hvert kvartal. Til trods for det overrasker virksomheden nu med en enorm investering i datterselskabet Uber Freight, der er et forsøg på at booste fragtvirksomheden.

Virksomheden Uber annoncerede i sidste uge, at den årligt vil investere 200 millioner dollars (omkring 1,35 milliarder kroner) i datterselskabet Uber Freight. For Uber Freight har de første to år været et langt sejt træk, og derfor anses investeringen som et forsøg på at booste fragteventyret, skriver teknologimagasinet The Verge. 

Læs også: Uber udvikler app til godstransport

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Uber Freight åbner hovedkvarter i centrum af Chicago, i det gamle posthus’ historiske lokaler. Her skal der være plads til 2000 ansatte, der skal hyres over de næste tre år, skriver virksomheden i et blogindlæg.

Uber har over de seneste kvartaler tabt flere milliarder dollars. I august kunne Uber vise et rekordtab i sit kvartalsregnskab på 5,3 milliarder dollars (cirka 36 milliarder danske kroner), hvoraf meget skyldes engangsudgifter såsom lagerbaseret kompensation. Derfor anses investeringen som et enormt sats, men også som en tillidserklæring til potentialet i fragtbranchen og dermed Uber Freight.

Ikke en branche at kaste sig over
Det var uventet, at Uber gik ind i lastbilindustrien. I de sidste år har industrien været udfordret af mangel på chauffører, og desuden mener eksperter, at der har ikke været nok lastbiler til at følge med efterspørgslen, hvilket har bidraget til en svækkelse af markedet og dermed et generelt prisfald.

Men Ubers øverste ledere mener, at fragtafdelingen viser gode resultater.

”Uber Freight fortsatte med at vise imponerende vækst og store fremskridt i 2. kvartal på trods af svære markedsforhold”, sagde adm. direktør Dara Khosrowshahi i august til et møde med investorer om dettes år foreløbige indtjening. Virksomheden har dog fortsat ikke offentliggjort sine omsætningstal for Uber Freight.

I et interview med The Verge siger CEO for Uber Freight, Lior Ron, at de bløde markedsforhold kun er et biprodukt af lastbilindustriens ”cykliske” karakter. Han insisterer på, at Uber Freight er den hurtigst voksende forretning i Uber.

”Hver gang økonomien stiger, får godsindustrien mange flere aktiver. Lastbilbestillinger er historisk høje”, siger Lior Ron til The Verge.

Læs også: Uber vil indtage fragtbranchen

Uber Freight fortsætter med at lokke chauffører til sin platform gennem veletablerede teknikker, såsom bonusser og frynsegoder. Sidste år introducerede Uber Freight et program, der tilbyder lastbilchauffører rabatter på vigtige ting som benzin og nye dæk.

- MGC

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere