29.06.2017  |  Sourcing

Uber udvikler app til godstransport

Udover samkørsel kan it-giganten Uber nu også tilbyde godstransport i USA med den nye app Uber Freight.

I Ubers spæde opstart var tanken, at folk via en app blot kunne trykke på en knap og få et lift til en ønsket destination.

Læs også: Selvkørende Uber-lastbil leverer 50.000 øl

Seks år og mere end to milliarder rejser senere har kørselstjenesten vokset sig til verdens største ridesharing-netværk og har forgrenet sig til nye virksomheder som UberEATS og Uber for Business.

Nu er turen imidlertid kommet til godstransporten i USA. Folkene bag Uber har nemlig udviklet appen "Uber Freight", der matcher belastede transportvirksomheder.

Idéen er den samme som med samkørselstjenesten – men i stedet for at forbinde passagerer med et lift, forbindes kunder, der har gods, med ejere af lastbiler.

På den måde sparer kunderne tid på at finde en fragtmand, og chaufførerne sparer tid på at skulle aftale hvordan og hvornår. Brugere skal blot hente appen, søge efter en lastbil, og kilkke ”bestil”, og så modtager de kort efter en bekræftelse på deres bestilling.

Hurtigere betaling til chauffører
Med Uber Freight stiller Uber også skarpt på problematikken omkring betaling, når kunder skal have fragtet gods. Her kan transportvirksomheder typisk komme til at vente i flere uger eller mere.

Læs også: Amazon på vej med app til lastbilchauffører

Derfor tilbyder de med den nye app, at betalingen sker inden for få dage og er gebyrfri. Samtidig lover Uber, at de finansierer leveringer, der ikke går som planlagt, og chaufførers forlængede ventetider.

- EL

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere