03.10.2016  |  Lager & distribution

Uber vil indtage fragtbranchen

Allerede næste år vil Uber udvide forretningen markant.

OM OTTOS SELVKØRENDE LASTBILER

Ottos teknologi installeres i eksisterende, konventionelle lastbiler, og gør dem selvkørende.

Selvkørende skal her forstås som semiautomatisk. En menneskelig chauffør er nødvendig i førerhuset, blandt andet til at styre vognen til og fra motorveje.

Teknologien gør til gengæld, at chaufførerne ofte har hviletid i stedet for køretid, og dermed kan fuldføre leveringer langt hurtigere.

Kilde: Supply Chain 24/7 

Det startede som et formidlingsselskab, der fik kørt privatpersoner fra sted til sted. Så kom madudbringeren Uber Eats. Nu er turen kommet til fragtverdenen, skriver supplychain247.com.

Denne sommer overtog Uber fragtselskabet Otto, der, dog stadig i opstartsfasen, udvikler selvkørende lastbiler til langdistancefragt.

Med Ubers ressourcer vil firmaet være klar til at komme på markedet med delvist automatisk kørsel allerede næste år – det afslørede Otto medstifteren Lior Ron over for Reuters i sidste uge.  

Læs også: Uber køber Otto

Lior Ron udtaler endvidere, at han på nuværende tidspunkt er i dialog med potentielle partnere. Virksomheden har, som noget af det første, planer om at fordoble det aktuelle antal på seks lastbiler.

-CHM

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere