Transportbranchen

Branchenyt

Coronakrisen giver plads men også hovedbrud for transport- og logistikbranchen

Et lukket Europa har godt nok øget behovet for effektiv distribution, men coronasituationen resulterer også i store tab for transport- og logistikbranchen. Virksomhederne spår en dyster fremtid, hvis der ikke handles nu.

Strategi & ledelse

Organisation hylder kvinder i transportbranchen

Den amerikanske interesseorganisation Women In Trucking Association (WIT) har udpeget de bedste kvindeejede transportvirksomheder i verden. Ghanesiske Ladybird Logistics, der udelukkende har kvindelige chauffører, er blandt vinderne.

Lager & distribution

Pressede lastbilchauffører får ikke flere p-pladser i ny infrastrukturaftale

Siden 2010 er trafikken steget med 11 procent, men rastepladsernes parkeringspladser for lastbiler er ikke blevet udvidet i takt med udviklingen. Transportbranchen er skuffede over, at regeringen og Dansk Folkeparti ikke har afsat penge til nye p-pladser i den nye infrastrukturplan. Vi afventer resultatet af en ny regel, lyder det fra transportministeren.

Branchenyt

Jyske elever lærer om transportbranchen

Der er for mange negative fordomme om at arbejde i transportbranchen, mener blandt andre brancheorganisationen ITD. Derfor skal jyske 10. klasseelever i nyt projekt blive klogere på fordelene ved et job i transport.

Branchenyt

Transportbranchen: Nationale særregler kan skade danske chauffører

Den 31. maj præsenterer EU-Kommissionen en ny vejpakke - ifølge eksperter vil den blandt andet bidrage til en mere lige konkurrence i transportbranchen, der på sigt kan skabe øget vækst.

Lager & distribution

De små vognmænd kører med størst overskud i transportbranchen

Det går generelt godt i transportbranchen, hvor særligt de små vognmandsvirksomheder hiver penge hjem, viser ny undersøgelse.

Strategi & ledelse

DTL: Godt startskud på klimapartnerskab

Interesseorganisationen DTL – Danske Vognmænd roser regeringens ambitionsniveau når det gælder klimatilpasning og opfordrer til at bruge de offentlige indkøb som redskab til at fremme udviklingen. DI har ligeledes store forhåbninger.

Lager & distribution

Transportbranchen efterlyser kvindelige chauffører

Danmark står til at mangle 2500 chauffører om få år, og derfor forsøger transportbranchen nu at hverve flere kvinder. Chaufførelev Cecilie Kongerslev er glad for karrierevalget og kan ikke forstå, hvorfor det kun er få kvinder, der vælger chaufførjobbet.

Branchenyt

Nye ambassadører skal fortælle de gode historier om transportuddannelserne

Transporterhvervets Uddannelser har udvalgt et nyt hold af unge ambassadørlærlinge. De skal være med til at fortælle de gode historier fra transportuddannelserne og transportbranchen på sociale medier.

Branchenyt

Stor succes for musikvideo om job i transport

Over 2,3 millioner gange er musikvideoen ”Jeg leverer varen”, der handler om job i transportsektoren, blevet vist. Det vækker begejstring hos 3F, Dansk Industri og Dansk Erhverv, der står bag.

Lager & distribution

ITD: Danske særregler vil hæmme transportbranchen

Danske særregler vil ikke sikre en fair konkurrence i transportbranchen, men i stedet hæmme både den danske og europæiske vækst, mener brancheorganisationen ITD.

Branchenyt

DSV opjusterer 2016-forventningerne

Et gnidningsfrit opkøb af UTI Worldwide i starten af året kan blandt andet være skyld i det solide kvartalsregnskab, der nu får DSV til at opjustere forventningerne.

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere