23.08.2019  |  Strategi & ledelse

Organisation hylder kvinder i transportbranchen

Den amerikanske interesseorganisation Women In Trucking Association (WIT) har udpeget de bedste kvindeejede transportvirksomheder i verden. Ghanesiske Ladybird Logistics, der udelukkende har kvindelige chauffører, er blandt vinderne.

Kvinder i transportindustrien er om ikke en sjældenhed, så i hvert fald heller ikke overrepræsenterede i forhold til deres mandlige kolleger, hverken herhjemme eller globalt. Den amerikanske interesseorganisation Women In Trucking Association (WIT) er derfor sat i verden med et formål om at ændre på det billede.

Læs også: Taskforce skal få flere kvinder på lastbilernes førersæder

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

WIT’s overordnede mission er således ’at fremme ansættelsen af kvinder i lastbilbranchen, fremhæve deres bedrifter og minimere de barrierer, de møder’, som det hedder. For at gøre det, har organisationen via sit magasin Redefining the Road udnævnt deres “Top Woman-Owned Businesses in Transportation” for 2019.

”Listen er skabt til at anerkende kvinder i ledelse og give flere kvinder mod på at blive proaktive ledere i deres organisationer – og endda starte deres egne virksomheder”, forklarer president og CEO for WIR, Ellen Voie.

Vinderne på listen har opfyldt en række kriterier, bl.a. majoritetsejerskab af en kvinde, finansiel stabilitet og vækst, innovation og iværksætterånd, ligesom forretningsmæssig succes og fremskridt inden for kønsdiversitet er blevet vægtet.

Listen omfatter 23 selskaber, primært fra USA, inden for både kommerciel fragt, spedition, tredjepartslogistik og udstyrsfabrikanter (OEM’s).

Vinder håber at kunne inspirere andre kvinder
Blandt vinderne er også ghanesiske Ladybird Logistics, der som den første (og ifølge selskabet selv hidtil eneste) bulk-logistikvirksomhed udelukkende har kvindelige chauffører på lønningslisten, ligesom størstedelen af ledelsen består af kvinder.

Ladybird har kun godt halvandet år bag sig som virksomhed, så fra hovedkvarteret tæt på den internationale lufthavn i Ghanas hovedstad, Accra, er der selvsagt stor tilfredshed med udmærkelsen.

”Det er i sandhed en ære for os, for hvad der startede som en et modigt men uprøvet koncept i transport- og logistiksektoren, er blevet til en glasloftssmadrende oplevelse for alle vores kvindelige chauffører. Det er i den grad en anerkendelse af deres indsats, dedikation og mod, som har gjort os i stand til at fastholde en gennemgående standard i kvalitet i vores leveringer og integritet”, siger Managing Director, Felicia Payin Marfo, og fortsætter:

”Vi håber at kunne inspirere kvindelige ledere på hele kontinentet til at stræbe efter nye højder i industrier, der traditionelt har været domineret af mænd. Derudover håber vi, at andre transportvirksomheder vil følge vores eksempel og ansætte kvindelige chauffører.”

Læs også: IMO vil styrke kvinderne

Indtil videre kører Ladybird Logistics hovedsageligt med olie og brændstof i Ghana, men ifølge Felicia Payin Marfo regner selskabet med at udvide til både andre sektorer i landet og på sigt også nye afrikanske markeder.

-AK

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere