13.05.2022  |  Produktion

Fortsat stærk dansk industriproduktion i marts

Selv om branchen transportmiddelindustri havde den største relative stigning i produktionen i, så var det medicinalindustrien, der bidrog mest til stigningen i den samlede produktion.

Den danske industris samlede produktion steg 5,2 procent i marts og satte dermed rekord for tredje måned i træk. Produktionen svinger en del på månedsbasis, men set over hele første kvartal 2022, så steg produktionen 4,5 procent i forhold til fjerde kvartal 2021. Dermed ser den danske industri ud til at klare sig bedre end andre vestlige lande. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Industrien i USA oplevede således en stigning i produktionen på 0,9 procent i marts og en stigning i produktionen på 1,3 procent set over hele første kvartal. Hverken Sverige, Tyskland, Storbritannien eller det samlede EU-27 (uden Storbritannien) havde, ved udarbejdelsen af denne artikel, udgivet tal for produktionen for marts, men de har alle i årets første to måneder oplevet en nærmest flad udvikling i produktionen. 

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Læs også: Hver anden mindre virksomhed frygter stigende energipriser

Industriens produktion og omsætning er første pejlemærke for udviklingen i dansk økonomi, som er baseret på indberetninger om virksomhedernes faktiske aktiviteter.

Stigningen i den danske produktion var drevet af medicinalindustrien

Selv om branchen transportmiddelindustri havde den største relative stigning i produktionen i marts på 22,0 procent, så var det medicinalindustrien, der med en stigning i produktionen på 9,2 procent bidrog mest til stigningen i den samlede produktion. Dette skyldes, at medicinalindustrien har en vægt i det samlede produktionsindeks på 20,1 procent Ud over de to nævnte brancher, så var der stigning i produktionen i syv andre brancher i marts.

Brancherne metalindustri, elektronikindustri og fremstilling af elektrisk udstyr oplevede alle fald i produktionen i marts. Faldene var på mellem 3,1 og 5,7 procent. Selvom faldene var af mindre karakter og ikke store nok til at trække udviklingen i det samlede produktionsindeks i minus, så kan det være et varsel om, at den gode udvikling for nogle brancher kan være ved at vende.

- KCP

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere