26.06.2020  |  Strategi & ledelse

Ny overenskomst på plads mellem Krifa og ITD Arbejdsgiver

Der bliver mulighed for mere efteruddannelse og større fokus på trivsel for chauffører i transportbranchen med den nye overenskomst mellem Krifa og ITD Arbejdsgiver, der netop er blevet vedtaget. Krifa er tilfredse med resultatet.

Resultatet af forhandlingerne mellem Krifa og ITD Arbejdsgiver (ITD-A) er blevet godkendt af begge organisationers bestyrelser, og en ny overenskomst er nu på plads. Overenskomsten træder i kraft den 1. juli 2020, og gælder for en 1-årig periode.

”Vi er godt tilfredse med årets forhandlinger, som blandt andet giver en uges ekstra efteruddannelse til chaufførerne, og det, vi tidligere kaldte feriefridage, hedder nu trivselsdage og er for alle medarbejdere uanset anciennitet”, siger Krifas formand, Søren Fibiger Olesen.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Læs også: Tilfredshed med ny godskørselslov

Overenskomstfornyelsen betyder derudover 4,75 kroner mere i timen i mindsteløn for blandt andet chauffører og lagermedarbejdere. Mindstelønnen stiger dermed til 151,50 kr./t, hvortil der lokalt vil aftales personlig løn ud fra medarbejderens kvalifikationer, anciennitet med videre.

Flere stærke elementer
Søren Fibiger Olesen fortæller, at overenskomstforhandlingerne i høj grad har bygget på god dialog mellem Krifa og ITD-A. Den nye godskørselslov har været et stort tema, men trivsel har også stået højt på dagsordenen.  

”Jeg glæder mig i særlig grad over, at trivsel og mestring fylder så meget i fornyelsen af overenskomsten. Det er den eneste rigtige vej at gå”, siger Søren Fibiger Olesen.

Lønmodtagerorganisationen har haft overenskomst med ITD-A siden 2016. Den nyforhandlede overenskomst giver bl.a. lønmodtagerne følgende:

  • Tre ugers ekstra forældreorlov med løn og dermed 16 uger i alt
  • Èn uges ekstra efteruddannelse og dermed to uger i alt
  • To ugers ekstra løn under sygdom og dermed 11 uger i alt
  • Ingen anciennitetskrav, så alle medarbejdere har ret til trivselsdage (tidl. feriefridage)

Derudover har parterne aftalt, at flere trivselsfremmende tiltag skal tilgodeses ved forhandlingerne i 2021.

- HCL

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere