Skibsfragt

Strategi & ledelse

Danske Havne: God grøn ambition fra rederierne

Det Blå Danmark har en særlig forpligtelse til at gå foran med grøn omstilling, så det gør vi og rederiernes nye strategi skubber fornemt på, mener Danske Havne.

Lager & distribution

Aabenraa Havn sætter ny godsrekord

På Aabenraa Havn er bulkgods med til at sætte rekord for godshåndtering. Havnen har håndteret 1.912.371 tons gods i løbet af 2021.

Produktion

3 måder fragtkaos forandrer den globale produktion

Handelskrige og coronaudbrud har ledt til noget af et fragtkaos præget af manglende kapacitet og eksploderende priser. Det får internationale virksomheder til at omlægge deres produktion og forsyningskæder. Særligt tre tendenser breder sig.

Lager & distribution

Branche glæder sig over flere skibe i danske havne

Hos brancheorganisationen Danske Havne er man glade for nye tal, der viser, at der i juni i år anløb næsten 25 flere fragtskibe i danske havne end året før. ”Husk på, at øget skibsaktivitet giver mere arbejde - også udenfor havnene”, minder organisationen om.

Innovation

CO2-reduktioner: Uni-Tankers investerer massivt i intelligent motorstyring

Ti måneders testsejlads med Frugal Propulsion på tankskibet Endelo Swan viser en brændstofbesparelse på 12,2 procent. Uni-Tankers kommer simpelthen længere på literen. Det får nu tankskibsrederiet til at installere systemet på flere skibe i flåden.

Lager & distribution

På trods af forbud indeholder mange skibe stadig asbest

Siden 2011 har nybyggede skibe ikke måtte indeholde mineralet asbest, hvis støv er forbundet med luftvejssygdomme samt en række kræftformer. Men på 65 procent af skibe i dag, finder man stadig stoffet, som blev hyppigt brugt til byggeri og isolation.

Branchenyt

Nyt samarbejde skal skabe nye grønne løsninger i den maritime sektor

Roskilde Universitet skal over de næste tre år udvikle nye innovative løsninger mellem virksomheder og studerende, der kan bidrage til at gøre den maritime sektor mere bæredygtig.

Innovation

4-takts skibsmotorer giver håb for CO2-neutral skibsfart

Udvikling af ny teknologi til 4-takts skibsmotorer giver håb for, at eksisterende skibe kan sejle på metanol og ammoniak i fremtiden og dermed blive CO2-neutrale. Udfordringen bliver nu taget op af projektet Injektorteknologi til grønne brændstoffer i 4-takts skibsmotorer.

Strategi & ledelse

BlueKey gør et scoop med garvet shippingprofil som CCO

Efter 30 års karriere i rederibranchen og som skibsmægler vil Ole Daus-Petersen nu være med til at digitalisere shippingindustrien, der på mange måder halter bagefter andre sektorer. Han har taget et spring til softwarehuset BlueKey i Odense, der som frontløber på sit felt rummer et stort vækstpotentiale.

Strategi & ledelse

Rederier opruster på klimafronten

Med en nyansat klimachef styrker Danske Rederier klimaindsatsen. Klimachefen skal have særligt fokus på lovgivningsarbejdet og politiske beslutningsprocesser for bedst muligt at kunne rådgive og hjælpe medlemsrederierne.

Sourcing

Endelig vender trenden: Forsinkelser i skibsfragt bliver mindre

I takt med coronapandemiens indtog faldt pålideligheden af fragtskibenes tidsplaner, og forsinkelser blev oftere og længere. Denne udvikling ser nu endelig ud til at være ved at vende, viser en opgørelse fra Sea-Intelligence.

Strategi & ledelse

AI-assistent bliver nøgle til at nå klimamål for Stena Line

Hos svenske Stena Line er man på forkant med sine CO2-reduktioner. Derfor ønsker rederiet nu at mindske sine emissioner med 30 procent inden 2030. Her bliver en AI-assistent ombord på skibene central sammen med investeringer i alternative brændsler og modernisering af rederiets flåden.

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere