Maersk Line

Branchenyt

Maersk Line har lukket Hamborg Süd-handel

Den 30. november blev transaktionen mellem Oetker Group og Maersk Line godkendt, hvilket betyder, at koncernen nu officielt overtager den familieejede rederivirksomhed Hamborg Süd.

Lager & distribution

Mærsk-chef: Skibsindustrien har stadig plads til at konsolidere sig

Vi vil se flere fusioner og opkøb i skibsfragtindustrien, mener Maersk Lines COO. Til sidst vil kun en håndfuld globale aktører sidde tilbage med markedsandelene.

IT

Maersk hårdt ramt af hackerangreb

IT-systemer på adskillige sites og på tværs af forretningsområder verden over er påvirket af det cyberangreb, der ramte Maersk i går. De samlede skader er stadig ved at blive opgjort.

Lager & distribution

Maersk øger containerkapaciteten med nye fragtskibe

Maersk Line vil i løbet af 2017 og ’18 indfase en række nye containerskibe, så de kan erstatte mindre effektive af slagsen og samtidig øge kapaciteten.

Branchenyt

Maersk skruer op for SCM-ambitionerne

Maersk Line vil være verdensledende, når det kommer til integreret containerlogistik, og sigter efter at kunne tilbyde mere helstøbte SCM-løsninger i stil med de store transportfirmaer.

Branchenyt

Maersk køber Hamburg Süd

Maersk Line er nået til enighed med Oetker Group om et køb af det tyske containerrederi Hamburg Süd. Med købet overtager Maersk 130 fartøjer og næsten 6000 ansatte.

Strategi & ledelse

Fem år til det nye Maersk er klar

I et interview med Børsen giver Maersks adm. direktør, Søren Skou, sig selv tre-fem år til at komme i mål med strategien, der skal konsolidere selskabet som en transportvirksomhed.

Lager & distribution

Mærsk og JF Hillebrand indgår kulstofspartnerskab

Maersk Line og JF Hillebrand logistics har indgået en ’kulstofspagt’, der skal gøre begge forretninger mere bæredygtige.

Lager & distribution

Maersk tabte 1,9 milliarder dollars i 2016

Maersk har udgivet sin årsrapport med et hovedresultat, koncernen selv kalder ’utilfredsstillende’. De røde tal viser et tab på 1,9 milliarder dollars, svarende til over 12 milliarder kroner.

Branchenyt

Maersk Line får godkendt salgs- og købsaftale på Hamburg Süd

Den 28. april blev Maersk Line godkendt til at overtage den familieejede rederivirksomhed Hamborg Süd. Dermed er Maersk Line videre i processen om at overtage virksomheden for 27,5 milliarder kroner.

IT

Industri 4.0 – vi er bagud, men mulighederne er der

En rapport fra Boston Consulting Group om perspektiverne i Industri 4.0 viser, at de danske virksomheder har tabt terræn i forhold til bl.a. Tyskland, men også at der kan skabes tusindvis af arbejdspladser og milliarder i øget omsætning.

Branchenyt

Maersk afviser opkøbsrygter

Maersk Line køber ikke de to kriseramte rederier Hyundai Merchant Marine og Hanjin Shipping fra Sydkorea, som rygtet ellers har lydt. I stedet vil det danske rederi afvente og muligvis købe andre konkursramte rederier.

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere