01.05.2017  |  Branchenyt

Maersk Line får godkendt salgs- og købsaftale på Hamburg Süd

Den 28. april blev Maersk Line godkendt til at overtage den familieejede rederivirksomhed Hamborg Süd. Dermed er Maersk Line videre i processen om at overtage virksomheden for 27,5 milliarder kroner.

Den 1. december 2016 meddelte Maersk Line, at man ville erhverve sig den tyske containerskibsvirksomhed Hamburg Süd, og den 14. marts i år blev der indgået en salgs- og købsaftale med Oetker-koncernen, der ejer Hamburd Süd.

Læs også: Maersk køber Hamburg Süd

I fredags, den 28. april, blev rederivirksomheden Maersk så formelt godkendt af bestyrelserne i Maersk Line og Oetker Group til at overtage Hamburg Süd for 3,7 milliarder euro (svarende til 27,5 milliarder kroner) på kontant- og gældsfri basis.

Køb vil skabe værdi allerede i 2019
Hos Maersk er man tilfredse med købet, som man mener er godt prissat:

”Vi betragter prisen på 3,7 milliarder euro for at være en fair værdisætning af Hamburg Süd. Ved at holde Hamburg Süd som et separat og veldrevet selskab vil vi begrænse risici ved transaktionen og integrationen samtidig med, at vi udvinder operationelle synergier. Købet af Hamburg Süd vil derfor skabe en betydelig værdi for Maersk Line allerede i 2019”, siger CEO for Maersk Line og A.P. Møller – Maersk, Søren Skou.

Med overtagelsen vil Maersk Line og Hamburg Süd have en samlet containerkapacitet på cirka 3,9 millioner TEU og en global kapacitet på 16 procent.

Handlen mellem de to rederier forventes at slutte inden udgangen af 2017, og indtil da fortsætter de begge som separate og uafhængige virksomheder.

- EL

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere