03.12.2019  |  Strategi & ledelse

Fortsat gang i svingdøren i Maersk

Maersk skal spare og har derfor sat gang i en fyringsrunde, der formentlig vil koste omkring 200 ansatte deres job, heraf ca. halvdelen i København. Og så skal selskabet finde en ny finansdirektør, da Carolina Dybeck Happe har fået nyt job i USA.

Det er under en måned siden, at COO Søren Toft meddelte, at han forlod sin stilling i A.P. Møller – Maersk, for en uges tid senere at blive bekræftet som ny topchef for konkurrenten MSC. Hvornår Toft starter i Schweiz er endnu uklart, men Finans har tidligere spekuleret i, at han må vente et års tid på at træde til.

Læs også: Maersk trækker APM Terminals Inland Services ind i hovedforretningen

Det er dog ikke ensbetydende med, at der er stille på direktionsgangen i den danske shippinggigant. Selskabet skal således til at se sig om efter en ny finansdirektør, efter at svenske Carolina Dybeck Happe har fået nyt job i USA, hvor hun skal være CFO for mastodonten General Electric.

Udmeldingen kommer under et år efter at Dybeck Happe startede i Maersk, som hun tiltrådte hos i januar. Ikke desto mindre har hun – efter et svært 2018 for koncernen – nået at gøre en forskel, ifølge CEO Søren Skou, der også oplyser at hun, i modsætning til Søren Toft, ikke forlader Esplanaden øjeblikkeligt.

”I løbet af det sidste år har A.P. Møller – Maersk gjort gode fremskridt finansielt, illustreret af den seneste opjustering af indtjeningerne i oktober 2019 (der blev meldt ud i november, red.). Med et forstærket finansielt fundament, er vi velpositioneret for fremtidig vækst. Jeg vil gerne takke Carolina for en hendes korte, men produktive tid hos os. Hun vil fratræde senest om 12 måneder”, siger han i en kort meddelelse fra selskabet.

Farvel til kontorfolk
Også længere nede i rækkerne er der gang i svingdøren på Langelinie. Ifølge Shippingwatch har Maersk taget hul på en spareplan, hvor man vil fyre omkring 200 medarbejdere på land, herunder op til 100 i Danmark. Tallene er dog ikke bekræftet officielt.

”Vi har meldt ud internt, at vi skal spare omkostninger i hovedkontorets funktioner, og at det også vil føre til opsigelser både i og udenfor Danmark”, skriver Maersks kommunikationsafdeling i en meddelelse ifølge Børsen.

Avisen skriver videre, at fyringerne generelt er centreret omkring hovedkvartersfunktioner, og at spareplanen er en del af den såkaldte 'Fit For Growth'-strategi. Udover hovedsædet i København vil det også ramme hovedkontoret i Holland samt funktioner i datterselskabet Hamburg Süd i Tyskland.

Læs også: Fremgang på bundlinjen for Maersk

”Besparelserne er et naturligt led i den løbende prioritering, hvor vi fokuserer på at understøtte vores strategi og skabe værdi for vores kunder”, skriver Maersk i meddelelsen ifølge Børsen. En tidsplan for afskedigelserne er pt. ikke kommunikeret ud.

-AK

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere