22.02.2019  |  Strategi & ledelse

Mærsk-aktier falder efter skuffende årsregnskab

Containervirksomheden Mærsk mærker modgang efter fremlæggelsen af årsregnskabet. Mindre vækst i kerneforrretningen og svage forventninger til 2019 har fået aktiekursen til at falde.

Efter at A.P. Møller - Mærsk har aflagt årsregnskab for 2018, er virksomheden kommet i modvind. Det skyldes beskedne forventninger til vækst i 2019 samtidig med, at kerneforretningen voksede mindre end forventet i 2018.

Læs også: Maersk fremlægger positivt regnskab efter ’usædvanligt år'

Det har medført at både Mærsks a- og b-aktie faldt med syv procent kort tid efter årsregnskabet blev præsenteret, og faldet fortsatte.

Ifølge containervirksomheden selv, så handler det også om at markedet har ændret sig. 2018 bød på flere udfordringer, blandt andet forhøjede brændstofpriser:

”Selvom vi havde en udfordrende start på 2018, set på vores finansielle præsentation, så øgede vi vores indtjening på trods af betydeligt højere bunkerbrændstofpriser og en vækst i containervolumen i sidste halvdel af 2018, der var mindre end forventet. Men indtjeningen skal forbedres”, siger CEO Søren Skou.

Årsregnskabet viser også, at Mærsk kun forventer at vokse marginalt i 2019, som følge af fokusskiftet fra energi til transport. Her betød opkøbet af Hamburg Süd en større vækst i 2018 end rederiet regner med i år.

Læs også: Mærsk vækster i tredje kvartal

Mærsks årsrapport kan hentes på selskabets hjemmeside.

- SDN

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere