16.11.2018  |  Branchenyt

Mærsk vækster i tredje kvartal

Tredje kvartal af 2018 viser vækst hos Mærsk – både på vand og til lands med 31 procent.

Rederiet Mærsk vækster sammenlagt med 31 procent i tredje kvartal 2018, sammenlignet med samme periode i 2017. Væksten inkluderer både vand- og landforretningsdelen.

Læs også: Digitalt fokus skal gøre Mærsk større end nogensinde

“Godt inde i vores omstilling, skrider det frem med integrationen af vores forretningskoncept om bedre at servicere kunderne og åbne op for det fulde vækstpotentiale indenfor logistik og service. Derfor er jeg glad for at se omsætningsvækst i tredje kvartal, inklusive supply chain services”, siger Søren Skou, CEO i A.P. Møller–Mærsk, og fortsætter:

”Vores profit- og pengestrømme er under forbedring, positivt påvirket af det nødbunkertillæg, der blev annonceret på grund af væsentlig stigning i bunkerprisen, synergierne fra Hamburg Süd og et stærkt samarbejde mellem hav- og vores terminal-aktiviteter”.

Bunkerprisen, den pris det koster at fylde brændstof på skibene, er steget med 47 procent siden sidste år.

Læs også: Mærsk: Turen på Nordhavnsruten var en engangsforestilling

”Vores forretningsperformance til havs er stadig udfordret af stigende bunkerpriser, der ikke bliver 100 procent kompenseret af højere fragtrater. Men vi fortsætter med at se forbedrede resultater i tredje kvartal efter en svag start i 2018”, forklarer Søren Skou.

Sammenlignet med tredje kvartal af 2017, steg logistik- og serviceomsætningen med 7,5 procent og supply chain management med 16 procent. Det skyldes blandt andet udviklingen af nye produkter, som skal forbedre kundeoplevelsen. Det inkluderer desuden lanceringen af ’Instant Booking Confirmation'-systemet, der skal gøre booking nemmere for kunderne.

- SN

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere