20.08.2014  |  IT

Fisk og kødprodukters forsyningskæde kan spores

Indhold fra partner Hvad er dette?

En ny teknologi gør det muligt at lave en gennemsigtig forsyningskæde for fisk og kødprodukter.

Metro Group har i løbet af sommeren introduceret en ny teknologi, der skal gøre det muligt at lave en grundig sporing af oprindelsen af fisk og kødprodukter, skriver packobserver.dk.

Det betyder, at kunder, der køber fisk i engros datterselskabet Metro Cash & Carry, nu kan finde ud af, hvor og hvordan fisken er fanget. Sporingen af fiskens forsyningskæde sker ved brug af en smartphone-app, som kunderne kan bruge mens de handler. Fremover vil det også være muligt at spore oprindelsen af en række kødprodukter. Foruden oprindelsen bliver det også muligt at spore kødets eller fiskens forarbejdning, kvalitet og bæredygtighed.

Læs også: McDonald’s åbner sin forsyningskæde

”I dag forventer de fleste af vores kunder som en selvfølge at modtage information om produktets oprindelse på samme måde som perfekt kvalitet og produktsikkerhed”, siger Heiko Hutmacher ansvarlig for sustainability og human resources i ledelsesgruppen hos Metro til packobserver.dk og fortsætter:

"Det nye sporbarhedssystem arbejder for virksomheder i alle størrelser og sektorer og på tværs af alle produktkategorier - uanset om det er fødevarer eller non-food. Desuden sætter det os - bedre end nogensinde før - i stand til at gøre vores engagement i bæredygtigt indkøb gennemsigtigt for vores kunder, det og gør det muligt at overholde de lovmæssige bestemmelser om produkternes sporbarhed, der til stadighed bliver mere strikse”.

Den nye teknologi er åben for alle markedsdeltagere, lige fra producent til detailhandler, hvilket giver mulighed for et ensartet sporbarhedssystem. De involverede parter kan indtaste deres produktdata i deres egne databaser, som derefter bliver kombineret online.

Læs også: Coca-Cola-flasketapperi øger transparensen i supply chain

En søgemaskine og et unikt produktidentifikationsnummer gør det muligt at få detaljerede oplysninger om de enkelte produkter. Gennem det nye sporbarhedssystem kan kunderne hente de vigtigste data om produktet. Det kan eksempelvis være data om dyreart, oprindelse, opdrætsmetode eller tidspunktet for bearbejdning.  Foruden at give kunderne information om de produkter, de køber, kan det nye system også medføre en bedre kontrol af fiskebestanden af visse arter.

Den nye løsning er internationalt gældende og er åben for alle markedsdeltagere i forsyningskæden på verdensplan.

-SSM

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere