Fødevarer

Branchenyt

Madspild for milliarder er at ødsle med ressourcerne

Hvis vi virkelig ønsker at gøre noget ved vores massive madspild, er det forholdsvis enkelt. Teknologien ér allerede tilgængelig. Dog venter en udfordring i at opdrage fødevareproducenterne, detailhandelen og forbrugerne til at tænker mere bæredygtigt.

Indhold fra partner

Strategi & ledelse

Dagrofa lancerer fælles CSR-strategi

Dagrofa er klar med en fælles CSR-strategi for hele fødevarekoncernen, der løber frem til udgangen af 2024. Centralt for den nye strategi er, at alle forretningsenheder er ansvarlige for at nå de fælles mål for samfundet og for forretningen.

Branchenyt

Fødevaremesse fremviser klimaløsninger til hele værdikæden

Teknologisk Institut inviterer til fødevarekonference med bredt fokus på klimaløsninger og -gevinster i hele værdikæden.

Produktion

Gentænkning af værdikæder skal gøre fødevarer klimaneutrale

Teknologisk Institut vil med resultatkontrakten Bæredygtige fødevarer nytænke værdikæderne i fødevareproduktion for at bidrage til at nå målet med klimaneutral fødevareproduktion.

Branchenyt

Her forvandles restprodukter til velsmagende svinefoder

Der er ingen grund til at smide overskuds- eller restprodukter fra fødevareindustrien ud. I Billund ligger en virksomhed, der bearbejder og forædler dem til højt specialiserede foderprodukter.

Indhold fra partner

Branchenyt

Aarstiderne styrker bæredygtigheden med tæt kommunikation, fælles mål og retvisende data

Et af dansk erhvervslivs bæredygtige fyrtårne nøjes ikke med at prioritere salget af økologiske varer.

Indhold fra partner

IT

Descartes platform effektiviserer Axfoodkoncernens transporter

Nu er der fuld gang i implementeringen af Descartes platform for Transportation Management (TMS) hos dagligvarekoncernen Axfood. Implementeringen af den nye platform betyder bedre optimering af alle indgående og udgående vareflow i koncernen. 

SCM 4.0

Dansk tech sikrer vandkvalitet og forebygger fiskedød i Norge

På Mowis fiskefarm Steinsvik har man testet danskudviklet overvågningssoftware, som sikrer vandkvaliteten og optimale forhold for fiskene. Nu har Mowi indgået i en aftale med leverandøren Blue Unit for hele sin produktion.

Produktion

”Rejsefabrik” giver nyt niveau af fleksibilitet

To ingeniører hos Unilever har udviklet en fabrik, der kan passe ind i en 40 fods container. ”Nano”- eller ”rejsefabrikken” kan producere hele produktet - fra råvarer til indpakket fødevare. Samtidig kan fabrikken flyttes rundt i verden, hvor der er mest brug for den.

Branchenyt

Automatiseret dokumentation til Fødevarestyrelsen sparer tid og bekymringer

Er I blandt de økologiske fødevarevirksomheder, der bruger mange medarbejdertimer på at rapportere lagerbeholdninger og produktion til fødevarestyrelsen, og har I helt ”ro i maven”, når Fødevarestyrelsen kommer og tjekker økologiregnskabet.

Indhold fra partner

Branchenyt

Sådan: Kom i gang med CSR, der giver mening

CSR (Corporate Social Responsibility) har et blandet ry, og undertiden får man den tanke, at en given indsats mest er ord på et stykke papir og ikke rigtig gavner hverken klima, miljø, medarbejdere og omverden. Men når konkurrenterne nu har en CSR-strateg

Indhold fra partner

Branchenyt

Kan du spore sundhedsskadelige fødevarer i en fart?

I moderne fødevareindustri er det afgørende at være i kontrol omkring processer vedrørende sporbarhed. Reelt gør virksomheder uden styr på test, sporbarhed og andre kerneprocesser sig unødvendigt sårbare i en række situationer.

Indhold fra partner

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere