10.04.2018  |  Branchenyt

Efterspørgsel på tunge lastbiler slår rekorder i USA

Bestillingerne på store lastbiler når nye højder i årets første kvartal på det amerikanske marked. Efterspørgslen er fordoblet sammenlignet med sidste år, og det fører til højere fragtpriser.

Antallet af ordrer på ’big rigs’ - de helt store, amerikanske lastbiler - er i årets første tre måneder mere end fordoblet i forhold til samme periode sidste år. Det viser tal fra første kvartal af 2018 udarbejdet af analysevirksomheden FTR. Rekordsalget skyldes et stigende fragtbehov på det amerikanske marked, hvorfor lastbilerne med deres store kapacitet er kommet i høj kurs.

Læs også: MAN klar med elektrisk varevogn til bylevering

I alt blev der i løbet af årets første tre måneder bestilt 133.900 tunge lastbiler, hvilket er næsten dobbelt så mange som i samme periode sidste år, skriver Wall Street Journal. Ifølge FTR er kvartalet det bedste nogensinde.

Speditørerne "får ordrer på forsendelser, og de kan ikke klare det, fordi de ikke har kapaciteten. Særligt de sidste tre måneder har de bestilt lastbiler og trailere som sindssyge i et forsøg på at skaffe kapacitet”, siger vicepræsident for kommerciel transport hos FTR, Don Ake, i et interview med WSJ.

Udbyderne høster frugten
En anden analysegruppe i branchen, ACT, bakker resultaterne op. I en uafhængig rapport er konklusionen den samme; Class 8-lastbiler, de helt store af slagsen, går som varmt brød. 

Og godsmængernde vokser også. Fra februar til marts steg forsendelsesvolumen med 27 procent, mens antallet af lastbiler til rådighed kun steg godt 14 procent. Det beretter firmaet DAT Solutions LLC, der matcher varer, som skal transporteres med ledige lastbiler. 

Det har skabt ubalance i forholdet mellem udbud og efterspørgsel, som gør, at vognmændene er begyndt at hæve priserne, hvilket giver speditørerne flere penge mellem hænderne til at udfase ældre materiel og få nye vogne ind.

Læs også: Top 20 leverandører af gaffeltrucks og løfteudstyr

Det kan lastbilfabrikanterne på det amerikanske marked også mærke; ifølge ACT er niveauet af bestillinger de højeste i tre år.

- EST

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere