18.02.2019  |  Branchenyt

DSV klar med forhøjet Panalpina-bud

Efter forrige uges afvisning fra Panalpinas storaktionær, har DSV nu hævet sit bud på det schweiziske selskab med knap 66 kr. pr. aktie, svarene til en samlet værdi på omkring 28 mia. kr.

I midten af januar bekræftede DSV flere dages rygter ved at annoncere, at man havde lagt et bud på i alt 26 mia. kr. for det schweiziske transportselskab Panalpina, givet som 170 schweizerfranc (omkring 1.125 kr.) pr. aktie i en blanding af kontanter og DSV-aktier.

Læs også: CMA CGM byder også på Ceva Logistics

For et par uger siden kom den første tilbagemelding fra Schweiz så i form af et ’nej tak’ fra storaktionæren Ernst Göhner Stiftung, der sidder på omkring 46 procent af aktiekapitalen i Panalpina. Fonden ville ikke støtte det danske bud, men hellere forfølge et mål om uafhængig vækst, som det hed. Der var dog opbakning fra den mindre aktionær Franklin Templeton.

I fredags, den 15. februar, spillede DSV så ud igen. Det nye kort på bordet er et forhøjet bud til Panalpina-aktionærerne på 180 schweizerfranc (ca. 1.190 kr.) pr. aktie, denne gang kun i kontanter, hvilket bringer det samlede købstilbud, som DSV understreger er indikativt og betinget kontant, op på omkring 28 mia. kr.

”Dette reviderede kontante tilbud blev fremsendt efter feedback modtaget fra Panalpina og inkluderede bl.a. visse forhold til videre specificering i forhold til Panalpinas medarbejdere og Panalpina-arven”, skriver DSV i meddelelsen. 

Panalpina har bekræftet, at man har modtaget buddet, og at man ser nærmere på det sammen med sine rådgivere. Tidligere fredag meddelte Panalpina desuden, at man er i dialog med det kuwaitiske selskab Agility Group om ”potentielle strategiske muligheder i forbindelse med deres respektive logistikforretninger”.

Læs også: EAB Sverige opkøber Wica System

Finans bemærker i øvrigt, at det nye, all cash-bud fra DSV reelt er lavere end det gamle, fordi DSV’s aktie den seneste måneds tid steget så meget (omkring 13 procent ifølge mediet), at det gamle bud nu er 28,7 mia. kr. værd. Kursen for Panalpina er derimod faldet til 155 schweizerfranc.

-AK

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere