06.02.2019  |  Branchenyt

Panalpina-storaktionær siger nej til DSV

Ernst Göhner Stiftung, der ejer omtrent 46 procent af aktierne i transportselskabet Panalpina, har meddelt, at man ikke støtter det bud på godt 26 milliarder kroner, som DSV indgav i midten af januar.

Onsdag d. 16. januar bekræftede den danske transport- og logistikgigant DSV, at man havde lagt et bud på ca. 26 mia. kr. på den schweiziske konkurrent Panalpina. DSV understregede selv, at tilbuddet var ’indikativt og privat’, og at man i øvrigt afventede et svar.

Det er så kommet nu, i form af en udmelding fra den private fond Ernst Göhner Stiftung, der som Panalpinas klart største aktionær sidder på omkring 46 procent af aktiekapitalen i selskabet. Og det er ikke umiddelbart positiv læsning for den danske bejler.

Læs også: DSV dropper opkøb efter flere afvisninger

I en kortfattet pressemeddelelse beretter Panalpina således, at fonden har informeret bestyrelsen om, at man ikke støtter det aktuelle købstilbud fra DSV, og at man i stedet bakker op om Panalpina-bestyrelsens planer om at satse på en 'uafhængig vækststrategi, der omfatter fusioner og overtagelser', som det hedder.

Panalpina oplyser videre, at man med baggrund i sine finansielle forpligtelser, vil fortsætte med at vurdere situationen omhyggeligt, og at der vil blive meldt nyt ud, når det er passende.

DSV har indtil videre ikke kommenteret på sagen.

-AK

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere