DSV byder 26 mia. for Panalpina

Endnu et opkøb i sværvægtsklassen kan være undervejs for DSV, der har budt godt 26 milliarder kroner for den schweiziske konkurrent Panalpina. Vi kan vokse meget endnu, lyder det fra det danske selskab, der vil blive verdens næststørste luftfragtspeditør, hvis handlen lykkes.

Panalpina kan komme på danske hænder, hvis selskabet accepterer buddet fra DSV. Foto: Panalpina.

18.01.2019

SCM.dk

Buddet fra den danske storaktør lyder på 170 schweizerfranc (omkring 1.125 kr.) pr. aktie, eller sammenlagt omkring 26 milliarder kroner. DSV understreger selv, at tilbuddet er ’indikativt og privat’, og at man ikke har fået et svar fra Panalpinas bestyrelse endnu.

Ifølge DSV’s eget regnestykke vil de to selskaber lagt sammen generere forventede indtægter på 110 mia. kr., og skabe det, koncernen kalder ’en førende globalt transport- og logistikvirksomhed med betydelige vækstmuligheder og potentiale for værdiskabelse’, som vil byde på ’unikke muligheder for begge selskaber og deres respektive stakeholders, inkl. aktionærer, ansatte, kunder og leverandører’.

DSV-topchef Jens Bjørn Andersen er ikke i tvivl om, at Panalpina et godt match for hans virksomhed. Foto: DSV.

Efter at DSV i efteråret 2018 måtte droppe opkøbet af Ceva Logistics, har man fra det voksende hovedkvarter i Hedehusene set sig om efter andre muligheder, og med Panalpina i kikkerten er man klar til det, selskabets bestyrelsesformand Kurt Larsen kalder en historisk satsning.

”Vi har 2-3 procent af det samlede marked, og med Panalpina vil vores andel stige med 1 procentpoint. Så lander vi oppe blandt de fire største spillere som DHL, Kuehne + Nagel og DB Schenker”, siger han til Børsen, og understreger, at vækstambitionerne ikke stopper her:

”Intet vokser ind i himlen, og hvis vi var ti gange så store som i dag, kunne man tænke sig, at der kom en stivhed i organisationen. Der er grænser for størrelsen, men den er vi langt fra.”

Næststørst i verden på luftfragt
I 2015 opkøbte DSV det kriseramte UTI Worldwide, som man siden fik integreret succesfuldt i organisationen. Hvis Panalpina-handlen går igennem, vil den være næsten fire gange så stor, men topchef Jens Bjørn Andersen er ikke i tvivl om, at Panalpina et godt match for hans virksomhed, der oplever stor vækst inden for især luft- og søfragt. 

”Det er et attraktivt selskab. 90 procent af det, de laver, er luft- og søfragt. Det er et produkt, vi gerne vil udvikle, og et opkøb vil samtidig gøre os større uden for Europa i Fjernøsten og Nord- og Sydamerika”, siger han til Børsen.

Ifølge Air Cargo World’s seneste “Power 25” freighter forwarder-rangering, vil den nye konstellation være verdens næststørste luftfragtspeditør med en samlet godsmængde på over 1,63 mio. ton, umiddelbart foran Kuehne + Nagel (1,57 mio. ton) og bag DHL Supply Chain & Global Forwarding (2,25 mio. ton).

Andre bud måske på vej, men DSV kan give mere
I den kommende tid skal Panalpinas ejere og aktionærer så tage stilling til købstilbuddet fra DSV, men ifølge den amerikanske investeringsbank Berenberg kan der sagtens komme andre tilbud på bordet.

”Hvis vi antager, at Panalpina vil indgå i en seriøs dialog, kan der muligvis komme andre bejlere. Kuehne + Nagel virker som den mest åbenlyse: Historisk har de afholdt sig fra store opkøb, men har på det seneste indikeret, at man er mere åben over for strategiske aftaler”, skriver Berenbergs analytikere ifølge Børsen.

Læs også: DSV køber hollandsk distributionsfirma

Der skulle dog også være økonomisk spillerum at gøre med for DSV. Samme Berenberg mener således at DSV med sindsro kan byde over 30 mia. for Panalpina, skriver Jyllands Posten.

-AK

N.C. Nielsen A/S

Sponseret

Linde skaber ny generation af gaffeltruck

AGR

Sponseret

Er dit ERP nok til lagerstyring? Sådan lukker AGR hullerne i forsyningskæden

Relateret indhold

19.02.2025Apport Systems A/S

Sponseret

Lagerstyring på autopilot - få dit lager til at tænke selv

18.02.2025SCM.dk

7 ud af 10 forbrugere vil købe mere klimavenligt i fremtiden

17.02.2025SCM.dk

Ubalance i indtægter og udgifter presser klimainvesteringer

14.02.2025SCM.dk

Boehringer Ingelheims fabrik viser vejen mod CO2-neutralitet

12.02.2025GS1 Denmark

Sponseret

Webinar: Gør det komplekse arbejde med dine emballagedata nemmere

10.02.2025SCM.dk

Klimasvigt uden konsekvenser: Virksomheder slipper for ansvar

10.02.2025SCM.dk

Ny industrioverenskomst: Højere løn, bedre rettigheder og øget fleksibilitet for familieliv

07.02.2025SCM.dk

Stor usikkerhed om Danmarks klimamål i 2030

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
Bureau Veritas
Webinar
Webinar om CBAM

Gratis webinar om CBAM, hvor du får et generelt indblik i CBAM-reglerne, praktiske erfaringer og kommende krav.

Dato

27.02.2025

Tid

10:00

Sted

Online på MS Teams

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Agile projekter - hybrid

Vil du lære at lede agile projekter professionelt og effektivt? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få indsigt i agile værktøjer og kompetencer i agil projektledelse.

Dato

28.02.2025

Tid

09:00

Sted

Online

Dansk Standard
Kursus
ISO 9001 diplomkursus i kvalitetsledelse - 2 dage

På dette to-dages ISO 9001 kursus præsenteres du for indholdet i ISO 9001 standarden. Samtidig lærer du, hvordan de enkelte krav til kvalitetsledelse bør efterleves i praksis. Kurset i ISO 9001 tager dig igennem de forskellige faser ved implementering af et ledelsessystem for kvalitet.

Dato

04.03.2025

Tid

09:00

Sted

Dansk Standard, 12 etage, Sal 2 Göteborg Plads 1 2150 Nordhavn

Bredana Axcite A/S
Webinar
Præcise Forecast med ny Microsoft løsning

Den nye app byder på best-in-class Forecasting algoritmer og modeller, enestående brugeroplevelse, intelligente rapporter og analyser

Dato

04.03.2025

Tid

10:00

Sted

Live webinar fra Bredana Axcite, Aarhus

Bureau Veritas
Webinar
Webinar: Explore the critical connection between the NIS2 Directive and the CRA

In an era of increasing cyber threats, regulatory frameworks like the NIS2 Directive and the Cyber Resilience Act (CRA) are shaping the future of cybersecurity across Europe. While NIS2 enforces stricter cybersecurity obligations for suppliers and organizations, CRA complements it by embedding security into digital products from the ground up.

Dato

06.03.2025

Tid

13:00

Sted

Online på MS Teams

Descartes
Webinar
Deloitte x Descartes: Webinarium om Frihandel, CBAM och hållbarhet

Ett unikt samarbete mellan Deloitte och Descartes, där ledande specialister inom global handel och hållbarhet delar sina insikter och praktisk information.

Dato

13.03.2025

Tid

10:30

Sted

Online