06.12.2017  |  Branchenyt

DSV: Overtagelsen af UTi er gået over al forventning

Efter opkøbet af den amerikanske konkurrent UTi Worldwide melder DSV nu om øget indtjening og en stærkere positionering på markedet.

Det kan tage noget tid, før alle brikker er på plads, når man som transportkoncernen DSV har opkøbt en konkurrerende virksomhed. Ikke desto mindre melder DSV's adm. direktør, Jens Bjørn Andersen, nu om positive fordele ved købet af amerikanske UTi Worldwide, der fandt sted i 2016.

Læs også: DSV opkøber og bliver verdens fjerdestørste

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Således fortæller han til aircargoworld.com, at DSV efter tredje kvartalsregnskab nu har øget indtjeningen før renter og skatter med 34,4 procent i forhold til 2016, mens luftfartstonnagen steg med 11,7 procent i samme periode - og det er noget, købet af UTi har bidraget til.

"De synergieffekter omkring omkostninger, som DSV får ud af overtagelsen af UTi er allerede efter årets andet kvartal gået over al forventning. Med overtagelsen af UTi fik vi mere volumen, hvilket har været med til at placere os bedre på markedet. Jeg tror ikke, at vores håndtering af luftfragt har ændret sig, men vi er helt sikkert stærkere positioneret på markedet nu", siger Jens Bjørn Andersen og fortsætter:

"I de sidste 12 måneder har luftfragtmarkedet været rødglødende, og jeg er sikker på, at vores nye position på markedet har hjulpet os med at sikre kapaciteten til konkurrencedygtige priser. Samtidig har overtagelsen af UTi også betydet, at vi er vokset betydeligt i Nordamerika, Sydafrika og Asien".

Vigtigt med teknologisk udvikling
Ifølge Jens Bjørn Andersen spiller teknologi og digitalisering en væsentlig rolle i DSV's måde at drive forretning på. Derfor følger man hos DSV begge felternes udvikling tæt, men har indtil videre ingen planer om at være frontløbere i forbindelse med deres udvikling.

Læs også: DSV opjusterer 2017-forventningerne efter vækst i kvartalsregnskabet

"I vores forretning er vi altid nødt til at se på omkostningsaspektet, men vi er også nødt til at have styr på den tid, vi lever i - det er en konstant balance. Vi vil naturligvis gerne implementere enhver teknologisk udvikling fra luftfartsindustrien, og vi håber, at disse vil følge en global standard, som vi på længere sigt kan tilbyde vores kunder", siger han til aircargoworld.com.

- EL

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere