12.10.2015  |  Branchenyt

DSV opkøber og bliver verdens fjerdestørste

DSV opkøber den amerikanske konkurrent UTi Worldwide og rykker op i den tunge liga blandt verdens logistikvirksomheder.

Den danske logistikkæmpe DSV opkøber den amerikanske konkurrent UTi Worldwide. Dermed bliver virksomheden branchens fjerdestørste på verdensplan og får samtidig et solidt tag i det nordamerikanske marked, samt i Sydafrika og flere steder i Asien.

Læs også: DFDS indgår aftale om engelske kølehuse

Prisen for opkøbet er hemmeligholdt, men med UTI’s omsætning på 3,9 mia. dollars (25,6 mia. kr.) har DSV med al sandsynlighed haft fat i den store tegnebog. 

DSV’s bestyrelsesformand Kurt K. Larsen er ikke overraskende meget tilfreds med aftalen, og ser mange fordele.

”Vi komplementerer hinanden godt inden for både forretningsaktiviteter og geografi. Sammen vil vi stå endnu stærkere og kunne udnytte de forretningsmæssige synergier samt større geografisk rækkevidde til gavn for aktionærer, kunder og ansatte”, siger han i en pressemeddelelse.

Læs også: Bahrain vil være logistiklink mellem øst og vest

DSV har i mange år haft held med opkøb og har på få årtier manifestereret at blive en af verdens største logistikvirksomheder. Med opkøbet vil 61 procent af virksomhedens aktiviteter være i Europe, Nordafrika og Mellemøsten, mens henholdsvis 16 og 17 procent vil være i Asien og de amerikanske kontinenter. 

DSV-aktien er efterfølgende steget støt og ligger i dag på det højeste niveau til dato. 

-JPN

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere