Beskæftigelse

Strategi & ledelse

Dansk Metal: Aftale om nytænkning af beskæftigelse er et kæmpe gennembrud

Dansk Metal har været en del af et forsøg, hvor ledige i de første tre måneder kun har kontakt med deres a-kasse i stedet for et jobcenter. Forsøget har været en succes og skal nu udvides til en større skala.

Lager & distribution

Aarhus Havn skaber mere end 17.000 jobs

Aarhus Havns aktiviteter er med til at skabe arbejdspladser, milliarder i skatteindtægter og vækst til både Aarhus Kommune og resten af landet. En ny beskæftigelsesanalyse fra konsulenthuset Incentive viser, at antallet af havnerelaterede jobs er steget markant i de senere år.

Strategi & ledelse

Topleder i containervirksomhed: Vi elsker vores seniorer

Arbejdsgiver må ikke forskelsbehandle på grund af alder og snart heller ikke spørge efter alderen ved ansættelser. Hos Boxit er gennemsnitsalderen på de butiksansatte godt over 50 år, og seniorerne er i høj kurs.

Sourcing

88 procent flere ledige stillinger end før COVID-19

I fjerde kvartal 2021 steg antallet af ledige stillinger i den private sektor med 5.700 til 66.100. Den kraftige stigning fra de foregående fem kvartaler ser dermed ikke ud til at tage ende endnu.

Sourcing

ITD: Rekordstor mangel på lastbilchauffører kræver politisk handling

Manglen på chauffører er historisk høj, og alene i Danmark mangler der omkring 10.000 lastbilchauffører, vurderer ITD, som samtidig kalder på politisk handling ovenpå den alvorlige situation.

Sourcing

Ventelisten for lærlingeforløb vokser hos Scantruck

Scantruck og N.C. Nielsen tilbyder unge, der uddanner sig til entreprenørmaskinmekaniker, et fælles lærlingeforløb på tværs af de to søstervirksomheder. Det er en populær mulighed, hvortil ventelisten bliver længere og længere.

Sourcing

Antallet af ubesatte stillinger når nye højder

Danske virksomheder skriger på arbejdskraft. For syvende kvartal i træk stiger antallet af ledige stillinger. Værst står det til i Region Syddanmark, samt informations- og kommunikationsbranchen.

Strategi & ledelse

Industrien vil tiltrække flere kvinder til branchen

Der er massiv mangel på lærlinge og faglærte i den danske industri. En central del af løsningen er at tiltrække flere kvinder. Metalindustriens Uddannelser vil sammen med Boss Ladies få flere kvinder til at vælge industrien til.

Sourcing

Carl Ras vinder inklusionspris for at tage socialt udsatte i beskæftigelse

Carl Ras har i mange år hjulpet socialt udsatte borgere videre på arbejdsmarkedet gennem samarbejde med kommuner i hele landet. Nu hyldes engrosvirksomheden med specialprisen ’Danmarks Bedste Arbejdsplads til Inklusion’ af analyse - og konsulentvirksomheden Great Place To Work©.

Branchenyt

Danske virksomheder står klar til at ansætte ukrainere

2 ud af 3 små og mellemstore virksomheder, der mangler arbejdskraft, er positive over for at ansætte ukrainske flygtninge, hvis de kommer til landet. Det åbner potentielt for 31.000 stillinger til flygtningene. Hvis de store virksomheder er lige så velvillige, kan dansk erhvervsliv tage imod op til 65.000 ukrainere.

Branchenyt

Havneselskab skaber mere end 11.000 arbejdspladser

ADP A/S skaber i 2021 mere end 8.000 arbejdspladser direkte og indirekte i hele Danmark – i 2030 vil ADP med igangsatte investeringer og udvidelser af havne og Taulov Dry Port skabe 11.094 arbejdspladser

Indhold fra partner

Branchenyt

RELEX rejser 500 millioner euro og udvider sit tekniske team

Gennem sin nyligt afsluttede finansieringsrunde har RELEX Solutions fået en kapitaltilførsel på en halv milliard euro. Med pengene skal softwareleverandørens tekniske team have et løft ved hjælp af flere hundrede nye medarbejdere.

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere