16.06.2022  |  Sourcing

Antallet af ubesatte stillinger når nye højder

Danske virksomheder skriger på arbejdskraft. For syvende kvartal i træk stiger antallet af ledige stillinger. Værst står det til i Region Syddanmark, samt informations- og kommunikationsbranchen.

68.300. Så stort et antal af stillinger står ubesatte hen på tværs af Danmark. Det står klart efter Danmarks Statistik har opgjort tallene for 2022’s første kvartal

Samlet set er tallet steget med 2.600 siden 2021’s fjerde og sidste kvartal. Det betyder også, at tendensen har fortsat i syv uafbrudte kvartaler. I forhold til starten af 2020, umiddelbart før den første nedlukning grundet Covid-19, var der 94 procent flere ledige stillinger i første kvartal 2022.

Andelen af ledige stillinger udgjorde i første kvartal 3,7 procent af samtlige stillinger. Det er en stigning på 0,1 procentpoint i forhold til kvartalet før.

Andelen af ledige stillinger er nu størst i Region Syddanmark

For første gang siden statistikkens start i 2010 havde Region Hovedstaden ikke den højeste andel af ledige stillinger i første kvartal 2022.

Region Syddanmark har overtaget denne placering efter at have haft den største stigning på 1,7 procentpoint i andelen af ledige stillinger i forhold til samme kvartal sidste år. Dertil udgjorde de ledige stillinger i Syddanmark 3,9 procent af samtlige stillinger i regionen.

Læs også: Danske virksomheder står klar til at ansætte ukrainere

Mindste stigning i andelen af ledige stillinger på 0,9 procentpoint havde Region Sjælland. Samtidig havde regionen også den lavest andel af ledige stillinger med 2,7 procent.

Størst stigning i industrien

Branchen industri, råstofindvinding og forsyningsvirksomhed havde i første kvartal 2022 den største stigning i andelen af ledige stillinger på 1,6 procentpoint i forhold til samme kvartal året før.

Med en andel af ledige stillinger på 4,8 procent var information og kommunikation den branche, der havde den højeste andel af ledige stillinger i første kvartal, idet andelen for denne branche steg med 1,1 procentpoint.

Finansiering, forsikring og ejendomshandel havde med 0,6 procentpoint den mindste stigning i andelen af ledige stillinger til 2,6 procent i forhold til samme kvartal året før. Dermed havde branchen fortsat den laveste andel af ledige stillinger.

- KCP

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere