21.03.2022  |  Sourcing

88 procent flere ledige stillinger end før COVID-19

I fjerde kvartal 2021 steg antallet af ledige stillinger i den private sektor med 5.700 til 66.100. Den kraftige stigning fra de foregående fem kvartaler ser dermed ikke ud til at tage ende endnu.

I fjerde kvartal var der 88 procent flere ledige stillinger end i første kvartal 2020, så der i dag er 66.100. Det er på trods af det store fald i andet kvartal 2020. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Andelen af ledige stillinger udgjorde i fjerde kvartal 3,6 procent af samtlige stillinger. Det er en stigning på 0,3 procentpoint i forhold til kvartalet før.

Branchen information og kommunikation havde i fjerde kvartal den største stigning i andelen af ledige stillinger på 2 procentpoint i forhold til samme kvartal året før.

Læs også: Danske virksomheder står klar til at ansætte ukrainere

Andelen af ledige stillinger i branchen nåede dermed op på 5 procent, og information og kommunikation var dermed samtidig dén branche, der havde den højeste andel af ledige stillinger i fjerde kvartal.

Den andenstørste udvikling finder man indenfor handel og transport, hvor stigningen ligger på 1,5 procentpoint.

Størst stigning i andelen af ledige stillinger i Region Hovedstaden

Region Hovedstaden havde i fjerde kvartal den største stigning på 1,7 procentpoint i andelen af ledige stillinger i forhold til samme kvartal sidste år. De ledige stillinger udgjorde i Hovedstaden 3,8 procent af samtlige stillinger i regionen, hvilket blandt regionerne var kvartalets højeste andel. Mindste stigning i andelen af ledige stillinger på 0,9 procentpoint havde Region Sjælland til en andel af ledige stillinger på 2,6 procent.

- KCP

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere