Piværgerligt for de danske virksomheder
Danwatch mener ikke, at ny tekstil-aftale er god nok. Partnerskabsaftalen burde have slået meget mere på åbenhed, siger formanden for Danwatch Mads Klæstrup Christensen.
Der er nogle fine ting i den aftale, som er indgået mellem regeringen, den samlede danske tekstilbranche og en række organisationer, om at skabe forbedrede arbejdsforhold for tekstilarbejderne i Bangladesh. Men aftalen er alligevel slet ikke god nok, siger bestyrelsesformanden for det uafhængige non-profit medie og researchcenter Danwatch, Mads Klæstrup Christensen.
Læs også: Regeringen og tøjbranchen indgår partnerskab om ansvarlig tøjproduktion
"Hele verdens opmærksomhed er rettet mod Bangladesh lige nu. Så det havde været på sin plads, hvis vi mere markant i Danmark var gået ud og havde sagt, at vi vil arbejde for åbne levereandørlister og mere gennemsigtighed", siger Mads Klæstrup Christensen til Erhvervsmagasinet CSR.
Det ærgrer ham, at Norge og Sverige er foran Danmark, når det drejer sig om åbenhed. For eksempel har H&M åbne leverandørlister. Det burde også være et mål for danske virksomheder, mener Mads Klæstrup.
Læs også: H&M offentliggør leverandørliste
Dansk Initiativ for Etisk Handel (DIEH) glæder sig over, at det er en samlet tøjbranche, som nu vil arbejde for bedre forhold for tekstilarbejderne. Til det siger Mads Klæstrup Christensen:
Ikke ambitiøse nok
"Selvfølgelig er det godt med en bred aftale, men ministrene og partnerne burde have været langt mere ambitiøse. Lige nu har virksomhederne en unik mulighed for at vise, at vi kan noget i Danmark. For rigtig mange danske virksomheder er virkelig gode på CSR-området. Tekstilvirksomhederne burde have gået foran som samlet branche og have haft klare holdninger til åbenhed".