16.03.2017  |  Branchenyt

Mærsk tester vindteknologi i samarbejde med energiselskaber

Maersk Tankers og Shell er gået sammen med Norsepower og The Energy Technologies Institute for at teste vindfremdriftsteknologi.

Maersk Tankers har indledt et samarbejde med Shell Shipping & Maritime, det britiske energiteknologiske institut (ETI) og ikke mindst finske Norsepower. Sidstnævnte er en teknologi- og ingeniørvirksomhed, der har specialiseret sig i at integrere vedvarende energityper i skibsindustrien.

Samarbejdet betyder konkret, at parterne vil installere og teste teknologien Flettner rotorsejl ombord på et Maersk Tankers-ejet skibsfartøj.

Planen er at installere rotorsejlene i løbet af det første halvår af 2018. Herefter skal den bæredygtige løsning testes og analyseres på åbent hav frem til slutningen af 2019. De to rotorsejl, der bliver installeret, forventes at mindske det gennemsnitlige brændstofforbrug med syv til ti procent.  

”Som en vedvarende og gratis energiform spiller vindenergi en vigtig rolle, når det handler om at mindske skibsindustriens brændstofforbrug og møde forestående mål om at mindske kulstofudledningen”, siger Toumas Riski, CEO hos Norsepower.

Læs også: WWF: bæredygtighed i forsyningskæder kan fremme SDG-målsætninger

Projektet er overvejende finansieret af ETI, men også både Maersk Tankers og Norsepower har bidraget økonomisk, mens Shell skal agere projektkoordinator på projektet. Det er første gang, at vinddrevet teknologi skal installeres på denne type tankskib.

Læs mere om projektet her.

-CHM

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere