Boehringer Ingelheims fabrik viser vejen mod CO2-neutralitet

Boehringer Ingelheims fabrik i Danmark er allerede i mål og har opnå CO2-neutralitet i scope 1 og 2. Det er et skridt på Boehringers vej til at nå det samme på verdensplan i 2030, og en vigtig del af virksomhedens globale bæredygtighedsstrategi.

"Jeg er utrolig stolt af vores team, deres engagement og indsats for at opnå denne certificering. Vi har fået dokumenteret, at vi har en balanceret drivhusgasemission. Det svarer til 'CO2-neutral', hvor nettoemissionerne er nul”, siger Sara Krag-Jensen, der i 2024 er tiltrådt som fabriksdirektør hos Boehringer Ingelheim Animal Health Denmark A/S.. Foto: Boehringer Ingelheim

14.02.2025

SCM.dk

Det kræver omhyggelig dokumentation, måling og beregning. Det kræver uafhængige auditører, og det kræver, at man driver en fabrik med et kraftigt reduceret klimaaftryk. Sådan drives Boehringer Ingelheims fabrik i Kalundborg, der producerer kosttilskud til dyr. Nu er den blevet certificeret CO2- neutral. Sara Krag-Jensen er i 2024 tiltrådt som fabriksdirektør hos Boehringer Ingelheim Animal Health Denmark A/S. Hun siger: 
"Jeg er utrolig stolt af vores team, deres engagement og indsats for at opnå denne certificering. Vi har fået dokumenteret, at vi har en balanceret drivhusgasemission. Det svarer til 'CO2-neutral', hvor nettoemissionerne er nul”.

Det er TÜV Rheinland, som har udstedt Corporate Carbon Footprint-certificeringen. TÜV er et uafhængigt tysk certificeringsinstitut, der udfører tekniske inspektioner, tjekker dokumentation og udsteder certificeringer, der viser at eksempelvis en fabrik lever op til bestemte internationale standarder. 

Auditørerne kunne konstatere, at den CO2-ækvivalente udledning i Scope 1 og 2 fra produktionsanlægget i Kalundborg kan måles og beregnes, hvilket er et af certificeringskravene. Det blev påvist, at produktionsanlægget kun udledte ét ton kuldioxid i 2023. Dette ekstremt lave udledningsniveau har Boehringer Ingelheim kompenseret for i form af et pålideligt klimabeskyttelsesprojekt for ren vandforsyning i Malawi. 
En sådan investering i klimabeskyttelse er et andet krav for at opnå certificering. Sara Krag-Jensen ser gerne, at miljøarbejdet kan være til inspiration for andre aktører i industrien: 
”Det er vigtigt for os at indgå i et aktivt fællesskab med andre lokale virksomheder, og det gør vi som partner i Kalundborg Symbiose, der samarbejder om at genbruge overskydende materialer og reststrømme for at skabe en bæredygtig og cirkulær tilgang til industri og produktion. Certificeringen betyder ikke, at vi er færdige. Vi fortsætter med at sænke vores energiforbrug, og vi undersøger brugen af vedvarende energikilder. Vi ser også på at optimere affaldssortering og undersøger vi også tiltag for at opfylde kravene i Scope 3”.

Til Scope 1 hører udledninger, der kommer direkte fra aktiviteter på fabrikker, herunder maskiner. Til Scope 2 hører indirekte udledninger, der kommer fra den energi, man køber for at drive en fabrik, såsom el og varme.

Kilde: Boehringer Ingelheim

/ PiB

SCM.dk

Rekruttering: Ram de rigtige kandidater – i det rette miljø

Apport Systems A/S

Sponseret

Lagerstyring på autopilot - få dit lager til at tænke selv

Relateret indhold

18.04.2025SCM.dk

Dollaren vakler: Investorer flygter ikke længere mod USA i krisetider

17.04.2025SCM.dk

Klimakrisen vokser mens danskerne vender blikket mod trusler udefra

15.04.2025SCANLOX ApS

Sponseret

Automatiseret sengetransport på NAU

11.04.2025PALOMAT

Sponseret

PALOMAT® tager på tysk messe og slår salgsrekord

11.04.2025SCM.dk

Rekruttering: Ram de rigtige kandidater – i det rette miljø

11.04.2025SSI Schäfer

Sponseret

SSI SCHÄFER og Geek+ leverer innovativ logistikløsning til Dr. Max

10.04.2025SCANLOX ApS

Sponseret

Brancheindsigt og perspektiver ved Odense Robotics Årsmøde

09.04.2025SCM.dk

Post-vækst-bølgen rammer danske virksomheder

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DNV Business Assurance Denmark
Webinar
Webinar: The EU AI Act: What you need to know - and do

Get an in-depth understanding of the EU AI Act with legal expert Niels Christian Ellegaard. He will provide a comprehensive overview of the regulation, highlight important deadlines, and explain how to approach and manage the EU AI-Act at this stage.

Dato

24.04.2025

Sted

Online

SCANLOX ApS
Messe
Innovationboard hos Mazak

Opdag, hvordan automation kan optimere jeres logistik, og mød eksperterne, der giver svar på alle jeres spørgsmål.

Dato

24.04.2025

Tid

09:30

Sted

Mazak Danmark, Stensgårdvej 7, B, 5500 Middelfart

Bureau Veritas
Webinar
Er din virksomhed underlagt Bekendtgørelse 761/2024? Vær sikker på, om du opfylder de nye krav

Den 1. juli 2024 udsendte Energistyrelsen Bekendtgørelse 761/2024 med opdaterede krav til obligatoriske energiledelsessystemer og energi- og klimasyn for visse virksomheder.

Dato

24.04.2025

Tid

10:00

Sted

Online på MS Teams

DNV Business Assurance Denmark
Kursus
Få styr på de nye krav om energiledelse, energi- og klimasyn baseret på BEK 761/2024

Er din virksomhed omfattet af Bekendtgørelsen, skal I sikre, at I opfylder de nye krav. På dette 2,5-times online minikursus, giver vi dig den viden, du har brug for for at leve op til de nye krav.

Dato

25.04.2025

Tid

09:00

Sted

Online

Bureau Veritas
Kursus
ISO 9001 Intern Auditor

Bliv ISO 9001 Intern Auditor

Dato

28.04.2025

Tid

08:30

Sted

Kongens Lyngby

DNV Business Assurance Denmark
Kursus
APQP4Wind Management Awareness Refresher Training

Event Description

Dato

28.04.2025

Tid

08:30

Sted

Online