23.04.2018  |  SCM 4.0

Hannover Messe/CeMAT er i gang

To af verdens største fagmesser, Hannover Messe og CeMAT, har slået sig sammen om et ugelangt megaevent, der ventes at trække 300.000 besøgende til den nordvesttyske storby for at se på morgendagens logistik- og industriløsninger. I dag slog man dørene op.

Det er lidt af et udstyrsstykke, der i dag er sat i gang i tyske Hannover, hvor endnu en udgave af den verdenskendte fagevent Hannover Messe slog dørene op i morges. Til årets udgave har man imidlertid løftet barren ved for første gang i 15 år at slå sig sammen logistikmessen CeMAT og dermed skabe grundlaget for et integreret show i megastørrelse.

Læs også: Den veldresserede palleløfter og andre højdepunkter

Den kombinerede Hannover Messe/CeMAT 2018 har temaet ’Logistik 4.0 møder Industri 4.0’ og er på den baggrund klar til at lade over 6.000 udstillere fremvise omkring 20.000 produkter til de forventede 300.000 gæster, der ventes at strømme til fra hele verden i løbet af den næste uges tid.

Hannover Messen blev åbnet i går af den tyske kansler Angela Merkel og den mexicanske præsident, Enrique Peña Nieto. Mexico er årets partnerland på messen.

Stikord som integreret industri, connectivity, automation, robotter, machine learning, fremtidens fabric, førerløse enheder og nye forretningsmodeller vil være fremherskende, fortalte CEO for Deutsche Messe, Jochen Köckler, da SCM.dk tidligere på året var til preview på årets event.

”Alle steder i industrien ser vi at grænser forsvinder, funktioner og områder smelter sammen, og det sker i stadig højere tempo. Netop på grund af tempoet i integrationen mellem logistik- og produktionsprocesserne, vil vi tilbyde vores gæster et overblik uden sidestykke, når det kommer til eksisterende og kommende løsninger til fremtidens logistik”, lød det fra messedirektøren.

Lean og intelligent logistik
Blandt udstillerne på messen er Toyota Material Handling, der selv kalder CeMAT ’verdens vigtigste logistikmesse’. Et af selskabets fokusområder er lean logistik, og i den forbindelse kan de besøgende på TMH’s stand få et sjældent indblik i hele Toyota-koncernens produktionssystem, TPS.

Derudover vil man også kunne høre mere om Toyotas flådehåndteringssystem I_Site, som siden lanceringen for 10 år siden er blevet udbredt til over 60.000 maskiner, hvilket gør det til en af markedets største platforme for forbundne køretøjer.

En anden udstiller er robotproducenten Kuka, der under sloganet ’Industrial intelligence 4.0 – beyond automation” vil demonstrere fremtiden for intelligent automation. Områder som AI, netværk, deep learning og big data, og ikke mindst samspillet mellem al teknologien og de mennesker, der skal drage nytte af den, vil være på programmet.

Læs også: IBM og DHL: Kunstig intelligens vil ændre logistikbranchen

Hannover Messe-delen byder på 43 danske udstillere og 112 produkter, mens man på CeMAT finder to danske virksomheder, Ergomat fra Søndersø og Mobile Industrial Robots, der holder til i robotclusteren i Odense.

Hannover Messe/CeMAT 2018 varer frem til og med fredag d. 27. april.

-AK

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere