Ny mobilrobot fra MiR er designet til industrien

MiRs opdaterede og udvidede mobilrobot, MiR200, kan laste flere kilo end sin forgænger og ombygges og -programmeres efter behov. Det gør den særlig god i industrien, der i højere grad efterspørger de små robotter.

MiR200 kan designes på mange forskellige måder, eksempelvis med vippe- og gribeanordninger, så den passer præcis til brugerens behov. Foto: MiR. .

20.07.2017

SCM.dk

Den danske robotproducent Mobile Industrial Robots (MiR) præsenterede i foråret sin nye mobilrobot, MiR200, på den internationale robotmesse Automate 2017 i Chicago. Robotten er rettet mod industrien og sælger allerede nu bedre end sin forgænger, MiR100, der i højere grad er designet til hospitalsgange og produktionsgulve, skriver Ingeniøren.

”Dengang vi startede, var vi ikke klar over, om det var hospitalerne eller industrien, der ville trække mest på salgsfronten. Hospitalerne var egentlig rimelig godt med i begyndelsen, men sidste år kunne vi se, at 95 procent af salget gik til industrien og fem procent til hospitalerne, og så er det jo ikke så svært at se, i hvilken retning man skal gå”, siger medstifter og teknisk direktør i MiR, Niels Jul Jacobsen, til Ingeniøren.

MiR200 er på mange måder en videreudvikling af MiR100-robotten, men har altså også nogle markante forskelle, der gør, at den egner sig bedre til det industrielle marked.

Tungere last og lettere betjening
En af robottens nye egenskaber, er, at nyttelasten er fordoblet til 200 kg. Og det er muligt for robotten at trække helt op til 500 kg, hvis man anskaffer sig en såkaldt MiRHook, der forhindrer, at konstruktionen bliver ustabil.

Derudover er der blandet lidt kul i den nyeste MiR-robots hvide plast for at gøre overfladen elektrisk ledende. Det betyder, at robotten er ESD-kompatibel, og at den dermed kan bruges i elektronikindustrien, blandt andet i forbindelse med elektronikmontage og lignende. Designmæssigt betyder kullet, at robotten er blevet grå, hvor dens forgænger er hvid.

Læs også: Robotter i logistikken – løsning, udfordring eller trussel?

Sidst, men ikke mindst, fremhæver robotproducenten selv, at brugerne i endnu højere grad og endnu lettere kan programmere, ombygge, designe og betjene MiR200, hvilket er en fordel i virksomheder, hvor der løbende sker forandringer:

”For mig personligt er det virkelig en stor glæde nærmest hver uge at se de topmoduler, som vores kunder selv udvikler. Det er enormt sjovt at se. Og det er netop en af styrkerne ved vores robot, at den er så decentral”, siger en Niels Jul Jacobsen til Ingeniøren. Han tilføjer:

”Brugervenligheden og alsidigheden skaber en ekstrem kort tilbagebetalingstid på MiRs nye skud på stammen. MiR200-robotten kan tjene sig ind igen i løbet af mindre end et år, også selv om der er tale om meget dynamiske omgivelser".

-CHM

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Sådan bliver din SMV resilient i 2025

DACHSER Intelligent Logistics

Sponseret

Fremtidens terminal har 470 scannere

Relateret indhold

21.11.2024SCM.dk

På vej mod mest profitable år siden covid-krisen

21.11.2024SCM.dk

Danske topledere investerer heftigt i AI – uden at vide noget om teknologien

Unused potential for Nordic companies – 23 billion euros tied up in unnecessary inventory

20.11.2024Optilon Danmark

Sponseret

18.11.2024DACHSER Intelligent Logistics

Sponseret

Fremtidens terminal har 470 scannere

15.11.2024WITRON Group

Sponseret

Successful change management in logistics automation

15.11.2024SCM.dk

53,8 millioner iskolde lager-m3 understøtter globale fødevarekæder

14.11.2024Apport Systems A/S

Sponseret

Coolshop optimerer logistikken med Geek+

12.11.2024N.C. Nielsen A/S

Sponseret

Linde skaber ny generation af gaffeltruck

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Supply Chain Management (SCM)

Få kompetencer til at designe og lede effektive produktions- og forsyningskæder, også kaldet supply chains, som er en forudsætning for virksomhedens konkurrenceevne.

Dato

31.10.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bureau Veritas
Kursus
CSRD-rapportering

EU’s Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) er en game changer for bæredygtighedsrapportering, da det blandt andet fastsætter ensartede metoder og måleenheder for virksomheders rapportering af miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige aspekter (ESG).

Dato

07.11.2024

Sted

Oldenborggade 25-31, 7000 Fredericia

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation
Konference
Sådan bliver din SMV resilient i 2025

Deltag i denne konference og få indsigt i de udfordringer og muligheder, der bliver vilkårene for danske SMV’er som din i 2025.

Dato

28.11.2024

Tid

09:00

Sted

Aarhus

Bureau Veritas
Webinar
Webinar: Miljømærkninger

I dag findes der et væld af miljømærker, men hvad er deres egentlige værdi, og hvordan vælger man det rette miljømærke for sin virksomhed? Dette webinar vil tage udgangspunkt i ESG-principperne (Environmental, Social, Governance) og undersøge, hvordan miljømærker kan bidrage til at dokumentere jeres indsats på disse tre områder.

Dato

28.11.2024

Tid

10:00

Sted

Online

Bureau Veritas
Webinar
Webinar: ISO 27001 & ISO 27701 certificering

Lær om fordelene ved en ISO 27001 certificering

Dato

29.11.2024

Tid

10:30

Sted

Online

Bureau Veritas
Webinar
Webinar: Learn about AQAP2110 Standards and their requirements

Did you know that suppliers of products and services to the NATO Member Countries Defence Acquisition and Logistics Organizations often must meet relevant NATO quality standards outlined in the AQAP - Allied Quality Assurance Publications?

Dato

11.12.2024

Tid

13:00

Sted

Online