Ny mobilrobot fra MiR er designet til industrien
MiRs opdaterede og udvidede mobilrobot, MiR200, kan laste flere kilo end sin forgænger og ombygges og -programmeres efter behov. Det gør den særlig god i industrien, der i højere grad efterspørger de små robotter.
Den danske robotproducent Mobile Industrial Robots (MiR) præsenterede i foråret sin nye mobilrobot, MiR200, på den internationale robotmesse Automate 2017 i Chicago. Robotten er rettet mod industrien og sælger allerede nu bedre end sin forgænger, MiR100, der i højere grad er designet til hospitalsgange og produktionsgulve, skriver Ingeniøren.
Dengang vi startede, var vi ikke klar over, om det var hospitalerne eller industrien, der ville trække mest på salgsfronten. Hospitalerne var egentlig rimelig godt med i begyndelsen, men sidste år kunne vi se, at 95 procent af salget gik til industrien og fem procent til hospitalerne, og så er det jo ikke så svært at se, i hvilken retning man skal gå, siger medstifter og teknisk direktør i MiR, Niels Jul Jacobsen, til Ingeniøren.
MiR200 er på mange måder en videreudvikling af MiR100-robotten, men har altså også nogle markante forskelle, der gør, at den egner sig bedre til det industrielle marked.
Tungere last og lettere betjening
En af robottens nye egenskaber, er, at nyttelasten er fordoblet til 200 kg. Og det er muligt for robotten at trække helt op til 500 kg, hvis man anskaffer sig en såkaldt MiRHook, der forhindrer, at konstruktionen bliver ustabil.
Derudover er der blandet lidt kul i den nyeste MiR-robots hvide plast for at gøre overfladen elektrisk ledende. Det betyder, at robotten er ESD-kompatibel, og at den dermed kan bruges i elektronikindustrien, blandt andet i forbindelse med elektronikmontage og lignende. Designmæssigt betyder kullet, at robotten er blevet grå, hvor dens forgænger er hvid.
Læs også: Robotter i logistikken løsning, udfordring eller trussel?
Sidst, men ikke mindst, fremhæver robotproducenten selv, at brugerne i endnu højere grad og endnu lettere kan programmere, ombygge, designe og betjene MiR200, hvilket er en fordel i virksomheder, hvor der løbende sker forandringer:
For mig personligt er det virkelig en stor glæde nærmest hver uge at se de topmoduler, som vores kunder selv udvikler. Det er enormt sjovt at se. Og det er netop en af styrkerne ved vores robot, at den er så decentral, siger en Niels Jul Jacobsen til Ingeniøren. Han tilføjer:
Brugervenligheden og alsidigheden skaber en ekstrem kort tilbagebetalingstid på MiRs nye skud på stammen. MiR200-robotten kan tjene sig ind igen i løbet af mindre end et år, også selv om der er tale om meget dynamiske omgivelser".
-CHM