31.08.2015  |  Planlægning

Energistyrelsen: Industrien kan stadig spare på energien

Selvom det går den rigtige vej, så er potentialet for energibesparelser i den danske industrisektor stadig stort, fastslår ny rapport fra Energistyrelsen.

Erhvervslivet i Danmark tegner sig for godt en tredjedel af landets samlede energiforbrug, og der er masser af besparelser at hente i stort set alle hjørner af sektoren. Det er konklusionen i en ny rapport fra Energistyrelsen, der har kortlagt potentialet for netop energibesparelser i en række forskellige brancher, det skriver Dansk Energi.

Læs også: Klimavenlig godstransport afhænger også af køberen

Undersøgelsen omfatter både industrierhverv, handel og servicevirksomheder og peger på, at der er store besparelser at hente inden for især belysning, køling og ventilation, overskudsvarme og rumvarme samt arbejdskørsel.

”Kortlægningen giver aktørerne i energisparebranchen en oversigt over, hvor de kan sætte ind, og den er vigtig i fortællingen om, at der stadig er en del at komme efter i erhvervslivet og i industrien”, siger konsulent i Dansk Energi, Tina Sander, til organisationens hjemmeside.

Den seneste vurdering på området er fra 2010, og i forhold til den undersøgelse inkluderer den nye rapport nogle områder, der har fået mere bevågenhed i løbet af de sidste fem år, herunder energiforbrug til varmepumper, hydraulik og it/elektronik samt automation.

”Det er meget positivt, at man blandt andet har inkluderet automation. Der sker rigtig meget inden for intelligent styring og fleksibilitet, og selvom intelligente styringsløsninger har eksisteret i mange år, er det først nu, at de for alvor er blevet tilgængelige samtidig med, at effekten er høj”, siger Tina Sander.

Endelig afdækker rapporten, hvilke overvejelser virksomhederne kan/skal gøre sig, når energieffektivisering skal tænkes ind i drift, forretningsgange etc. I den forbindelse peger mange af de mindre energitunge virksomheder bl.a. på, at indsatsen bør ske i relation til andre emner såsom komfort, indeklima eller optimering af produktionen.

Læs også: Transportgigant sænker energispild i transitlager

”Jeg er meget tilfreds med, at så mange danske virksomheder har fokus på energibesparelser. Det er med til at gøre dansk erhverv mere konkurrencedygtigt – og samtidig betyder den teknologiske udvikling, at der også fremover vil være et potentiale her”, siger energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt, i forbindelse med udgivelsen af rapporten.

-AK

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere