20.07.2015  |  Branchenyt

E-handel sætter rekord i første halvår

2015 bliver et rekordår, hvor danskerne vil e-handle for over 90 mia. kr. Det viser en prognose fra FDIH, Foreningen for Dansk Internethandel.

Danskerne har i 2015 købt løs på nettet og i de første 6 måneder alene blev der foretaget i alt 69,6 mio. handler til en værdi af 43,7 mia. kr. på internettet. I forhold til samme halvår i 2014, er omsætningen i e-handlen steget med 21 % fra 36 mia. kr. til 43,7 mia. kr., mens antallet af handler er steget med 24 %.

Læs også: Aktør udfordrer det danske pakkemarked

”Vi har brugt over 7,5 mia. kr. mere på e-handel i dette halvår end samme halvår sidste år, og det er den største omsætningsstigning, vi nogensinde har set inden for et halvår. Vi vurderer derfor, at dansk e-handel i 2015 lander på 164 mio. handler med et totalt forbrug på 90 mia. kr.”, siger adm. direktør i FDIH Annette Falberg.

Det betyder, en ny milepæl i e-handel forklarer hun.

”Danskerne sætter - igen, igen - en rekord i e-handel, som snart udgør en fjerdedel af danskerne løbende forbrug”.

Læs også: Leverandører nægter salg til netbutikker

FDIH's fremskrivning til de 90 mia. kr. for hele året skyldes, at 2. halvår byder på flere handler og større forbrug, ikke mindst på grund af julen. Fremskrivningen bygger på FDIH e-handelsanalyse og Dankorttransaktioner på nettet renset for pengeoverførelser via fx Mobile Pay.

"Vi vover allerede nu at skyde på, at posten og fragtmændene får travlt med at bringe pakker ud i december, fordi e-julehandlen i 2015 runder de magiske 10 mia. kr.”, lyder det fra Annette Falberg.

-JPN

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere