03.03.2016  |  Lager & distribution

Danske Fragtmænd vil styrke medarbejderne med uddannelse

Med et ønske om at have ”Danmarks stærkeste medarbejdere” lancerede transportvirksomheden i sidste uge et nyt tilbyd om efteruddannelse i faglige basiskompetencer til de ansatte.

Transportvirksomheden Danske Fragtmænd har skudt et nyt projekt i gang, hvor medarbejderne bliver præsenteret for og tilbudt en ny moduluddannelse.

Uddannelsen går ud på at opfriske eller forstærke de ansattes kompetencer inden for dansk og matematik, for på den måde at gøre hverdagen lettere.

Fakta om moduluddannelsen

Moduluddannelsen indbefatter medarbejdere på alle terminaler og knudepunkter i landet.
 

I moduluddannelsen er der mulighed for særlige tilrettelagte undervisningsforløb til ordblinde og tosprogede.
 

Uddannelsesforløbene forventes at begynde i august i 2016.
 

Kilde: Danske Fragtmænd. 

”Danske Fragtmænd har dygtige og veltrænede medarbejdere, der kan tage fat, når godset skal sorteres og lastes. Fremover stiller omverdenen også krav til, at vi har veltrænede hoveder”, siger HR-direktør i Danske Fragtmænd, Peter Jepsen, i en pressemeddelelse og fortsætter:

”Digitale manualer, infoskærme og smartphones betyder færre mundtlige beskeder og flere skriftlige, såvel på arbejde som i fritiden. Derfor tilbyder vi moduluddannelsen som en slags fitness for hjernen.”

Læs også: Danske Fragtmænd får nyt lagersystem

"Lager- og terminalmedarbejdere skal i dag læse og forstå en del information på skrift og foretage beregninger på jobbet. Det kan være instruktioner, kvalitetsmål og andet. Der kan også være ting, man skal skrive til den næste på vagten og afvigelsesrapporter", forklarer projektchef i Transportens Udviklingsfond, Magnus Købke. Han er også en af dem, der mener, at der er behov for et uddannelsesløft. 

Projektet med den ekstra moduluddannelse er bygget på erfaringer fra branchen. Transportens Udviklingsfond og ATL har haft kontakt med mere end 200 fragtvirksomheder. Her viste resultatet, at cirka halvdelen af medarbejderne kan have svært ved de basale færdigheder.

-CHM

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere