Dansk containergigant og arkitektfirma samarbejder om enestående månehabitat

Med en donation på to 40-fods skibscontainere fra verdens største privatejede selskab inden for container-baseret storage, danske TITAN Containers, er danske Saga Space Architects lykkedes med at skabe det hidtil mest avancerede og naturtro månehabitat her på Jorden. Månehabitatet er lige nu en del af ESAs Lunar Facility i Køln, hvor fremtidens astronauter skal trænes i ophold på Månen under så realistiske forhold som muligt.

FLEXHab Exterior om natten. Foto: TITAN CONTAINERS

05.11.2024

SCM.dk

Saga Space Architects’ månehabitat kommer til at udgøre den fremtidige standard for en permanent base på Månen, og med habitatet har de danske ingeniører og designere i SAGA sat sig for at skabe et langt mere ”hjemligt” miljø for de astronauter, der fremover skal bo på Månen. 

Normalt anvendes TITANs containere til alt lige fra køling af madvarer og medicin i pharma- og fødevareindustrien til ekstra lagerplads for virksomheder og private. Virksomhedens donation på to 40-fods containere til københavnske Saga Space Architects udgør dog også grundstenen i udviklingen af det hidtil mest avancerede bud på et ægte månehabitat her på Jorden. Saga Space Architects har vundet konkurrencen om at levere månehabitatet til European Space Agency (ESA), der i regi af ESA LUNA er i gang med at teste og forberede astronauter på ophold i en permanent base på Månen. 

ESA LUNA er et 700 kvadratmeter stort habitat fyldt med simuleret månestøv kaldet EAC-1, der delvist består af metallisk støv fra Grønland. Støvet er giftigt og siver ind overalt, og det stiller ekstra høje krav til det danske månehabitat, der er forbundet med ESA LUNA via en sluse – præcist som det ventes at blive tilfældet på Månen, når den permanente base om nogle år bliver en realitet. Saga Space Architects’ 40-fods container ventes at udgøre fremtidens standard for et ”hjem” for astronauter, der skal opholde sig på Månen. I Saga Space Architects’ FLEXhab-habitat har de danske arkitekter og ingeniører netop arbejdet intenst på at skabe et miljø for astronauterne, der er langt mere menneskeligt i sin tilgang til det at være i rummet. 

”Det er en milepæl for os, og det er helt enestående, at vi som danske arkitekter og ingeniører med god hjælp fra TITAN Containers nu får lov til at skabe det, der bliver fremtidens standard for et hjem for astronauter på Månen. Vi har tidligere udviklet en cirkadisk LED-lampe, som Andreas Mogensen testede på sin tur til den internationale rumstation ISS, men at vi nu er valgt til at designe en så vital del af den kommende permanente base på Månen er ekstremt stort for os. Det bliver en krydsning mellem industrielt design og arkitektur og vil være et laboratorium for den hidtil mest avancerede månebase, ESA nogensinde har testet her på Jorden”, siger Sebastian Aristotelis, co-founder og lead architect i Saga Space Architects. 

Læs også: Investering i robotvirksomhed skal styrke den menneskelige arbejdsstyrke

Samarbejdet mellem Saga Space Architects og TITAN Containers opstod egentlig ved en tilfældighed, da Saga i sin søgen efter to containere til projektet stødte på en fejlmeddelelse på TITAN Containers hjemmeside. ”Houston, we have a problem”, var den besked, Saga Space Architects blev mødt med på en side, der midlertidigt var nede, og det var så meget et tegn, at Saga Space Architects insisterede på samarbejdet. 

”At SAGA finder et link til en død del af vores hjemmeside med beskeden “Houston, we have a problem”, er jo næsten for godt til at være sandt, når nu man ikke har styr på sin egen “mission control”. Heldigvis så de med tilgivende øjne på den komiske start på vores partnerskab. Vi har doneret to 40-fods containere - en til alt el- og kabelarbejdet og en, der nu bliver en del af ESA Lunar Facility i Køln. Containerne bliver dog fragtet tilbage til Danmark i forbindelse med Digital Tech Summit i Øksnehallen i slutningen af oktober, hvor man kan komme og se habitatet, inden de igen skal retur til Køln”, siger Søren Skov Mogensen, CEO i TITAN Containers. 

Kilde: TITAN CONTAINERS

/ PiB

Bredana Axcite A/S

Sponseret

Kan ældre ERP hæmme vækst?

PlanEven

Sponseret

Optimering af indkøbsprocesser med ordreportal

Relateret indhold

06.11.2024SCM.dk

Antallet af leverede containerskibe sætter ny rekord

06.11.2024SCM.dk

Ny griberobot klarer tunge løft i op til 3 meter og 18 timer i døgnet

05.11.2024SCM.dk

Salg af logistikrobotter foregår med rekordfart

05.11.2024Delfi Technologies A/S

Sponseret

AV-Connectrion - Digitale prisskilte – et bindeled mellem fysisk butik og webshop

05.11.2024SCM.dk

Dansk containergigant og arkitektfirma samarbejder om enestående månehabitat

05.11.2024SCM.dk

Generativ AI kan sætte turbo til din værdikæde

01.11.2024SCM.dk

Investering i robotvirksomhed skal styrke den menneskelige arbejdsstyrke

31.10.2024Delfi Technologies A/S

Sponseret

Ringsted Apotek - Et skridt nærmere en moderne kundeoplevelse

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Supply Chain Management (SCM)

Få kompetencer til at designe og lede effektive produktions- og forsyningskæder, også kaldet supply chains, som er en forudsætning for virksomhedens konkurrenceevne.

Dato

31.10.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværksforsvar og angrebshåndtering

Vil du lære det nyeste inden for trusler, sårbarhed og malware – og samtidig blive skarp på kryptografiske løsninger?

Dato

31.10.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Jernbaneteknologi, -drift og -kapacitet

På kurset Jernbaneteknologi, -drift og -kapacitet, som også er et diplommodul, lærer du om planlægning, opbygning og drift af jernbaner. Kurset omfatter blandt andet simulering, procesanalyse og driftsanalyse angående både passager- og godstrafik.

Dato

01.11.2024

Tid

08:30

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Digitale forretningsstrategier og -modeller

Vil du have bedre forståelse for digital transformation og digitale strategier? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at vurdere og definere digitale forretningsstrategier, der skaber værdi for din virksomhed.

Dato

05.11.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bureau Veritas
Kursus
CSRD-rapportering

EU’s Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) er en game changer for bæredygtighedsrapportering, da det blandt andet fastsætter ensartede metoder og måleenheder for virksomheders rapportering af miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige aspekter (ESG).

Dato

07.11.2024

Sted

Oldenborggade 25-31, 7000 Fredericia

Roima Intelligence
Seminar
LOGIA WMS Roadshow - opnå bedre resultater på dit lager

Deltag og få indblik i, hvad dit lager kan opnå med WMS. Eksperter og WMS-brugere vil give dig konkrete råd til, hvordan du kommer i gang med lageroptimering ✅

Dato

07.11.2024

Tid

12:30

Sted

Scandic Kolding Kokholm 2, 6000, Kolding