14.03.2019  |  Innovation

USA klar til kommercialisering af hyperloop

USA’s transportminister, Elaine Chao, har præsenteret et nyt transportråd, der skal være med til at udvikle hyperloop-teknologien i samarbejde med Virgin Hyperloop One. Målet er at kommercialisere konceptet og gøre teknologien tilgængelig for transportsektoren.

Et nyt teknologiråd i USA blev præsenteret af Elaine Chao, USA’s transportminister, i tirsdags, den 12. marts. Rådet skal undersøge regulationer og tilladelser til hyperloop-teknologien for dermed at udbrede den nye transportform i højere grad.

Læs også: Trump har valgt sin transportminister

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

”Nye teknologier strækker sig i stigende grad hen over mere end en transportform, så jeg har underskrevet en ordre, der skaber et nyt internt ministerråd, som bedre koordinerer gennemgangen af ​​innovationer, der har multimodale applikationer”, fortæller Elaine Chao.

Samarbejde skal bringe teknologien frem
Det ene af de to selskaber, der udvikler hyperloop-teknologien, Virgin Hyperloop One, har i flere måneder haft kontakt med USA’s transportministerium, Department of Transportation (DOT), om at kommercialisere teknologien i USA. Det nye råd er en kulminationen af de mange måneders arbejde:

”Jeg vil gerne takke minister Chao for hendes lederskab i oprettelsen af dette fremadrettede råd under DOT”, siger grundlægger af Virgin Group, Richard Branson, og fortsætter:

”Virgin Hyperloop One er ivrig efter at fortsætte med at arbejde sammen med ministeren og hendes hold. Gennem vores nylige samtaler står det klart, at hun ønsker at være i spidsen for udforskningen af innovative teknologier for at forbedre transporten i USA”.

Hyperloop-teknologien blev udtænkt af Elon Musk, manden bag elbilproducenten Tesla, i 2013. Det er et rørsystem, der genererer et vakuum, som betyder, at der hverken er luftmodstand eller friktion i røret, hvilket gør hastigheder på op til 1.200 kilometer i timen mulige.

Teknologirådet skal fremme innovation
Teknologien er stadig ny og under udvikling, og derfor kræver den en fremadrettet tænkende instans, hvis den skal bringes til kommercialisering i USA. Rådet vil undersøge, hvordan man integrerer ekspertise på tværs af afdelingen for at fremskynde eller lette disse projekter fremadrettet.

”Hyperloop er en ny transportform, der er bygget til det 21. århundrede. Vi vil være den virksomhed, der er først med det næste store spring fremad inden for transport her i USA, men vi ved også, at vi ikke kan gøre det alene. Vi bifalder DOT for deres støtte til denne teknologi”, siger Jay Walder, CEO for Virgin Hyperloop One.

Udover hyperloop-teknologien, vil rådet også undersøge andre spirende teknologier, såsom autonome køretøjer, samtidig med, at det 'skal sikre, at de traditionelle tankegange ikke hæmmer udviklingen af nye teknologier', som det hedder.

Læs også: Hyperloop-rør skal fragte containere ud af Hamborgs havn

Planen er, at rådet skal holde sit første møde i denne uge.

- SDN

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere