01.12.2016  |  Branchenyt

Trump har valgt sin transportminister

Den kommende amerikanske præsident har udpeget partifællen Elaine Chao som transportminister. Dermed kommer der konkret erfaring på posten, som skal håndtere gigantiske investeringer over de næste 10 år.

Den 20. januar 2017 indtager Donald Trump officielt Det Hvide Hus som USA 45. præsident, og i den forbindelse er han i fuld gang med at sammensætte sin administration til formålet. Senest har han udpeget sin transportminister, som bliver den 63-årige republikanske partifælle Elaine Chao, skriver Reuters.

Læs også: Førerløs fremtid for transporten i USA

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Dermed har han foretaget det Vox kalder hans hidtil ’mest normale valg’ når det kommer til besætningen af centrale poster i sin regering. Kinesiskfødte Chao har således solid erfaring fra Washington, hvor hun har gjort karriere siden midten af 80’erne, bl.a. som Vicetransportminister under George H. W. Bush.

Fra 2001 til 2009 tjente hun som arbejdsminister under George W. Bush og derudover har hun været involveret adskillige initiativer både politisk og i det private erhvervsliv samt i nonprofit-sammenhæng. På den baggrund har Mitch Bainwol, der er chief executive sammenslutningen af bilfabrikanter i USA, Alliance of Automobile Manufacturers, kaldt valget af Chao for ’superp’, ligesom toprepublikaneren Newt Gingrich er sikker på, at hun vil blive en fremragende minister, der forstå sig på regeringsførelse og kan lede genopbygningen af den amerikanske infrastruktur.

Netop den opgave – håndteringen af de enorme løfter om infrastrukturinvesteringer, Donald Trump har lovet under valgkampen – bliver central for den kommende minister. Med en ramme på 1 billion dollars (omkring 7.000 mia. kr.) over de næste 10 år er der således store perspektiver for Elaine Chao, der er uddannet økonom fra Harvard, at forholde sig til.

Læs også: Universitetsprogram i USA skal løfte supply chain-innovation

Reuters peger desuden på bl.a. den fortsatte udvikling inden for selvkørende biler og lastbiler, droneområdet og brændstofstandarder som centrale punkter på Chaos to-do-liste. Derudover er der også ventende sager på lovgivningsområdet, eksempelvis i forhold til indsamling af data fra amerikanske køretøjer.

-AK

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere