30.03.2017  |  Sourcing

Tilfredshed med fairness i supply chain-initiativ

De deltagende virksomheder er godt tilfredse med, hvordan et samarbejdsinitiativ for fair handel har hjulpet dem med deres forhold til leverandørerne omkring sikring af gode handelspraksisser.

Det går – med organisationens egne ord – fortsat fremad for The Supply Chain Initiative (SCI), der er en sammenslutning af syv EU-associationer på det europæiske dagligvaremarked, der arbejder for at skabe mere fairness i de kommercielle relationer i de internationale fødevareforsyningskæder.

Læs også: DHL får Fairtrade-certificering

I sin tredje årsrapport dokumenter SCI, at 71 procent af de deltage virksomheder er enten tilfredse eller meget tilfredse med, hvordan initiativet har hjulpet dem i deres forhold med andre virksomheder og leverandører i deres forsyningskæde. 86 procent af virksomhederne har fortalt deres samarbejdspartnere om deres medlemskab af SCI og betydningen heraf.

Det fremgår også, at antallet af klager fortsat er lavt. 43 af de 386 deltagende virksomheder (der med datterselskaber i alt udgør 1.174 underskrivere) rapporterede om mulige brud på SCI-principperne i løbet af 2016. Heraf blev 70 procent løst uden formelle procedurer. Ni virksomheder modtog i alt 44 klager sidste år (sammenlignet med 49 i 2015 og 39 i 2014). Heraf blev langt størstedelen (i alt 96 procent) løst enten internt eller ved forhandling.

Derudover er der ligeledes fremskridt på uddannelsesfronten. 93 procent af virksomhederne gennemførte sidste år træningsforløb med sine medarbejdere omkring fair handel, mod 87 procent sidste år. I alt fik 37.000 ansatte et kompetenceløft på den konto.

Rapporten har også undersøgt på hvilke områder, deltagervirksomhederne er mindre tilfredse med SCI’s arbejde. Her er den centrale grund til skuffelse at selskabernes egne partnere ikke er medlem af initiativet.

Læs også: Rapport: Tekstilproduktion i Myanmar langt fra fair

SCI’s danske medlemmer tæller bl.a. Arla, Coop og DanCake, mens fx Unilever, Lidl, Mars, Coca-Cola, Nestlé og Kelloggs er blandt de internationale brands, der er aktive på det danske marked.

Læs mere om SCI’s framework her.

-AK

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere