Tema om produktion 2021

Planlægning

#1 værdikæde: De tre største udfordringer i værdikæden

For mange produktionsvirksomheder er den klassiske værdikæde stadig relevant, men der er særligt ét område, nemlig eksekvering af produktionen, som volder de største udfordringer i dag. 

Indhold fra partner

Strategi & ledelse

# 3 indsatser i fremtidens værdikæde

Konsulentvirksomheden McKinsey har udviklet et digital kompas med otte forskellige indsatsområder i fremtidens værdikæde. Se hvordan du kan opnå hurtigere time-to-market, effektivisere maskinparken, og differentiere virksomheden med serviceydelser.  

Indhold fra partner

Branchenyt

#2 værdikæde: Værdikæden under forandring

Den klassiske optimering af værdikæden er i sig selv ikke længere nok. Det er vigtigt at starte et andet sted – helt udenfor værdikæden. 

Indhold fra partner

Produktion

Retrofit: Margarineproducenten er nu klædt på til fremtiden

Fødevareproducent fra Thisted løser problemer med ældre udstyr for at blive klar til industri 4.0. Det er et godt eksempel på dansk produktionsvirksomhed, som tager tyren ved hornene og opgraderer både udstyr og kompetencer, så fabrikken kan begå sig i en ny tid præget af forbundet digital produktion.

Strategi & ledelse

Stærke relationer er det bedste værn mod disruptions

Forsyningskæder i alle brancher blev ramt af pandemien. Det gik hårdest udover SMV’er, detailvirksomheder blev hårdt ramt på salg, mens produktionsvirksomheder blev hårdt ramt på ’operations’. Det viser en dansk undersøgelse, som også konkluderer, at virksomheder fremover satser på at bygge stærke relationer til leverandører og kunder som middel til at styrke resiliens.

Innovation

Stil krav til kvalitetssystemet

Danske virksomheder har i en årrække været kendt for højkvalitetsprodukter på eksportmarkedet. Men hvordan holder danske produktionsvirksomheder en førerposition på kvaliteten - uden at produktet bliver kopieret?

Indhold fra partner

Produktion

Strømlining af produktion gør Bøjsø klar til vækst

Der er massiv efterspørgsel på vinduer til historiske og bevaringsværdige ejendomme. Vinduesproducenten Bøjsø har derfor investeret knap to millioner kroner i et nyt produktionskoncept, der strømliner produktionen af de skræddersyede dør- og vinduesløsninger, som er virksomhedens speciale.

Produktion

Det digitale produktionsgulv er sådan cirka 18 procent i mål

Cirka 82 procent af styringstavlerne på fabriksgulvet i danske produktionsvirksomheder er manuelle analoge tavler. Men digitaliseringen af tavlerne er i gang, og det er en rigtig god idé – ikke mindst hvis man gerne vil i gang med Industri 4.0. Sådan lyder en af konklusionerne i en ph.d.-forskers arbejde.

Produktion

Vi har fået en bedre forståelse for kollegaens arbejde

”Alle burde arbejde med sales & operations planning og tværfagligt samarbejde”. Så direkte lyder meldingen fra den ene af to ejerledere af BSV Krantilbehør, som har gennemgået et S&OP-forløb med underviser fra Syddansk Universitet.

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere