04.10.2016  |  Lager & distribution

Sainsbury’s klar med timelevering i London

Supermarkedskæden Sainsbury’s vil tage kampen op med Amazon og har lanceret en service, hvor kunder kan få bragt mindre ordre ud med cykelbud på under en time.

Amazons Prime Now-service med timelevering i en række amerikanske byer er et koncept, rigtig mange af netgigantens konkurrenter holder øje med for tiden. En del af servicen omfatter dagligvarer, og selvom det stadig kun er i USA, så har den britiske supermarkedskæde Sainsbury’s besluttet sig for at lancere sin egen tjeneste til at udfordre den amerikanske mastodont, skriver ResearchFarm.

Tjenesten hedder Chop Chop og giver kunderne mulighed for at bestille op til 20 varer online via en app, som så vil blive leveret med cykelbud fra butikken inden for en time efter afgivet ordre. Servicen er indtil videre begrænset til kunder med bopæl i en radius af 3 km fra Sainsbury’s butik i Wandsworth i det sydøstlige London.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Læs også: Amazon skruer op for leveringshastigheden

Til at udføre leveringerne har Sainsbury’s ansat 40 cykelbude, der på samme måde som eksempelvis Uber Eats – en anden amerikansk konkurrent – både skal samle varerne sammen i butikken og bringe ordrene ud i det, der altså indtil videre er en forholdsvis manuel proces. Prisen for at benytte Chop Chop er i forsøgsperioden fastsat til £4,99 (knap 50 kr.), og afregning sker ved bestilling i app’en.

Hvorvidt servicen bliver udbredt til resten af London – eller for den sags skyld automatiseret i højere grad – afhænger selvsagt af dens succes i testfasen. Men hvis forsøgsleveringerne bliver populære, er det ifølge ResearchFarm absolut sandsynligt, at én-times muligheden bliver et fast tilbud hos Sainsbury’s, specielt hvis Amazon begynder at rulle Prime Now ud i byen.

Sainsbury’s har allerede forsøg kørende med samme-dag-levering i dele af den britiske hovedstad og i landsbyen Brookwood godt 50 km øst for London.

-AK

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere