Palleskift førte til økonomiske og tidsmæssige besparelser hos C&D Foods

Ved at skifte til de genanvendelige, blå paller fra Chep har C&D Foods både nemmere og billigere, kunne transportere varer på tværs af landegrænser.

C&D Foods sparer hvad der svarer til 440 arbejdstimer årligt ved at skifte til Cheps pallepoolign. Foto: Chep. .

15.12.2016

SCM.dk

Byttepaller versus pallepooling

Virksomheder, der anvender den traditionelle, hvide byttepalle, bytter én fyldt palle for én tom palle, når der sendes og leveres varer. Udfordringen med denne metode ligger i, at mange virksomheder, blandt andre C&D Foods, oplever, at der foregår en kamp mellem transportører og lagerchefer om at komme af med de slidte paller og beholde de bedste selv.

Ved at outscource pallerne til en pallepooling-leverandør, som logistikvirksomheden Chep, slipper virksomhederne for at kvalitetstjekke og erstatte ødelagte paller. De er samtidig sikre på altid at have adgang til det antal paller, de skal bruge.

Hos Chep indgår pallerne i et cirkulært puljesystem, som sikrer et kontinuerligt flow af vedligeholdte paller til kunderne, mens de slidte sendes på værksted og repareres inden de igen sendes i cirkulation.

Kilde: Chep

Efter dyrefoderproducenten C&D Foods for et halvt års tid siden skrottede byttepallen til fordel for Chep’s genanvendelige, blå paller, har virksomheden opnået et langt bedre overblik over palleregnskabet, for ikke at tale om en mærkbar økonomisk besparelse.

Læs også: Større, bedre, hurtigere – og mere automatisk

C&D Foods, der eksporterer 98 procent af omsætningen til udlandet, oplevede en generel udfordring med svind af byttepaller på virksomhedens europæiske markeder. Efter virksomheden endeligt besluttede at skifte de hvide byttepaller ud med den genanvendelige blå, er regnestykket kommet i balance:

”Nu kan vi booke paller ind og ud og overføre balancer fra et selskab til et andet både internt i organisationen og eksternt til kunder og samarbejdspartnere. Det sparer os for en masse tid og penge”, siger produktionschef i C&D Foods, Søren Jørgensen.

Han suppleres af logistik- og lagerchef, Olaf Jordt-Edwards, der uddyber den forskel, de blå paller har gjort på gulvet:

”For vores truckførere er det blevet langt nemmere at håndtere pallerne, da de skal bruge mindre tid og energi på at skifte dem ud fra én produktlinje til en anden i palleteringsanlægget. Det er enormt positivt, for det betyder, at det ikke kun er selve logistikken, der forbedres, men også truckførernes arbejdsbelastning, og den værdi skal man ikke undervurdere”, siger Olaf Jordt-Edwards.

Læs også: Walmart vil styrke sin globale e-handel

Palleskiftet har reduceret det daglige antal skift af paller i anlæggene, med hvad der svarer til 75 minutter per døgn. På ét år løber det op i 440 besparede arbejdstimer.

-CHM

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

3 centrale trin til ESG i din materialehåndtering

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

19.04.2024SCM.dk

4 dages arbejdsuge understøtter medarbejdertrivsel

19.04.2024SCM.dk

I skal indberette emballage inden den 31. august

10.04.2024Tasklet Factory

Sponseret

Få styr på dit lager: Lagerchefens (gen)vej til succes

08.04.2024N.C. Nielsen A/S

Sponseret

Ny plukketruck er længe ventet

05.04.2024Swisslog

Sponseret

Inbjudan Webinar: Strategisk lagerautomation - 25 april

05.04.2024Zetes

Sponseret

Prévoté transforms inventory management with the ZetesMedea Full Pallet Inventory solution

05.04.2024SCM.dk

Materialehåndtering og robotautomatisering løftes til nyt niveau

04.04.2024TECSYS A/S

Sponseret

Er dit lager klar til en omnichannel strategi?

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle